P

Løsningen er på vej: Dansk bildesigner siger, at han har fundet svaret på elbilens største problem

Rækkeviddeangst – altså frygten for, om ens elbil kan køre langt nok på batteriet – er længe blevet set som elbilens store akilleshæl. Nu påstår den berømte danske bildesigner Henrik Fisker, at hans team af batterieksperter har knækket koden til et batteri, der kan køre 1.000 km på en opladning, koster det halve at producere og kan oplades til 80 pct. kapacitet på 5 min. Danske eksperter er skeptiske.

FOR ABONNENTER

Henrik Fisker, bildesigneren bag ikoniske biler som Aston Martins DB9, har i sit laboratorium i Californien en række små håndbyggede batterier, som hans teknikere er i gang med at teste for at se, hvordan de håndterer konstant at blive opladet, afladet, opladet, afladet – en stresstestning af batteriernes holdbarhed.

Få fuld adgang om mindre end 2 minutter

De hurtigste bruger mindre end 1,3 minutter på at blive abonnent

Bliv abonnent for 1 kr

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Oscarvært - det værste job i byen
  Hør podcast: Oscarvært - det værste job i byen

  Henter…

  Søndag er der Oscar-uddeling i Los Angeles. Og for første gang siden 1989 vil showet finde sted uden en vært – et job, som bliver kaldt det værste i Hollywood i øjeblikket. For i en tid, hvor alt er syltet ind i værdipolitiske diskussioner, kan ingen længere samle os alle i et fælles grin.

 • Kvinder efter flugt fra Baghouz i det østlige Syrien. Foto: Fadel Senna / AFP.

  Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Hvad skal vi gøre med syrienskrigerne, deres koner og børn?
  Hør podcast: Hvad skal vi gøre med syrienskrigerne, deres koner og børn?

  Henter…

  USA’s tilbagetrækning fra Syrien har gjort spørgsmålet om de danske IS-krigere højaktuelt. Skal vi tage dem hjem igen, efter at de har kæmpet for et verdensomspændende islamisk kalifat? Og har vi en forpligtelse over for de danske børn, der er blevet født undervejs i kampene?

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Overgreb i Guds navn
  Hør podcast: Overgreb i Guds navn

  Henter…

  I morgen byder pave Frans flere end 100 højtstående biskopper fra hele verden velkommen til topmøde i Vatikanet. Emnet øverst på dagsordenen er seksuelle overgreb mod børn begået af katolske præster. Men kan paven forhindre flere overgreb? Og er der overhovedet en fremtid for den katolske kirke?

Forsiden

Annonce