Eksperimentarium for foodies og fagfolk
Philipp Inreiter vil også sætte dagsordenen gennem Kōnā Workshop, som skal fungere som mødested for kolleger i branchen, som kan brainstorme ideer og udveksle erfaringer.
»Hvad er en restaurant? Det spørger jeg ofte mig selv om,« siger han. »Der er så mange fasttømrede forestillinger om, hvordan det skal foregå, når man spiser ude. Men hvorfor skal du vente en evighed på at bestille din mad og bagefter på at betale, når du kan klare det på mobilen?«
Kōnā har indgået et samarbejde med on-demand platformen Bbot, så man via sin telefon kan bestille og betale maden. Bbot er udstyret med location-koder, så tjeneren selv finder frem til en. I al fald i teorien, for i praksis fungerer det ikke fejlfrit. Endnu.
»Vi prøver hele tiden at forbedre oplevelsen, men man skal bare ikke forvente, at det altid er perfekt. Forvent det uventede,« siger Inreiter, der hellere vil bruge sine tjenere som værter, der skaber god stemning frem for at lade dem stå for ’service’ i traditionel forstand, eksempelvis ved at komme hen til dit bord med et menukort eller tage imod din bestilling.
»Den slags er jo bare transaktioner. Det er ikke det, der skaber den gode restaurantoplevelse,« siger Inreiter, der sideløbende arbejder på at forbedre arbejdsvilkår for sine ansatte - blandt andet ved at tilbyde morgenmeditation - som til gengæld forventes at have ’people skills’. Det vil kort sagt sige, at de formår at skabe en stemning, som løfter oplevelsen af at gå ud at spise. Kodeordet er gæstfrihed. Et af de spørgsmål, som Philipp Inreiter stiller ansøgere til jobs på restauranten lyder for eksempel: ‘Hvordan ser en perfekt aften ud for dig, hvis du skulle holde en fest for din nærmeste familie og venner?’
»Man kan lære meget om et menneske ud fra, hvordan de svarer på det spørgsmål,« siger han.