0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Hvad er dette?

»Musikken er i stand til at flytte os rundt som koordinater i et gigantisk koordinatsystem«

  • Foto: Anders M. Teibel

Lydspor

Tv-journalisten Anders Agger er første gæst i podcasten Lydspor, hvor han b.la. fortæller om et nummer, der minder ham om en ven, der tog sit eget liv ved hans sommerhus.

Lydspor er en ny musikpodcast, hvor vært Thomas Stokholm får sin gæst til at fortælle personlige historier fra sit liv forankret i fem musikalske nedslag.

På podcastens jomfrufærd er journalisten og musikelskeren Anders Agger gæst i studiet. Hvis man har set nogle af Anders Aggers tv-produktioner, vil man måske have bidt mærke i, at der er kælet ualmindelig meget for musikken. Dette skyldes, at Agger gør en dyd ud af selv at håndplukke sine favoritnumre til hvert enkelt program.

I Lydspor foregår det en anelse anderledes. Her har Anders Agger fået stillet til opgave at medbringe fem musiknumre, som har haft stor betydning for hans liv ud fra de fem Lydspor-kategorier: Den første, den gode, den modige, den onde og den hemmelige. Kort inde i podcasten fortæller Anders Agger om en transcenderende musikoplevelse, som han havde en aften i påsken, da han kørte fra nord mod syd langs den jyske vestkyst.

»Jeg følte at tid og sted og bil blev opløst. Jeg vidste ikke, hvor jeg var henne, hvorfor og hvordan«.

Nummeret som Anders Agger hørte i sin bil var “Alle har en drøm at befri” af Love Shop. Det er et nummer, der minder ham om hans nære afdøde ven, Jørgen. Jørgen havde en skjult depression, og han valgte en aften for en snes år siden at tage sit eget liv. Ud af det blå. Det skete på førersædet i hans bil, mens den holdt i indkørslen til Anders Aggers sommerhus.

Tabet har sat sig dybe spor i Agger, fortæller han, og da han hørte “Alle har en drøm at befri” blev Jørgen for en stund vakt til live i den intense og smukke musikoplevelse på motorvejen.

»Da jeg kørte der ved vestkysten, kom det hele tilbage til mig. Ligesom sådan en tegneserie hvor alle ting bare hvirvler rundt oven over dit hoved. Og Jørgen var der. Han var der så meget dér i lyset«.

Efter at de sammen har hørt “Alle har en drøm at befri”, spørger Lydspor-vært Thomas Stokholm, om Anders Agger selv har fået befriet sine drømme.

Hvad Agger responderer til det spørgsmål, må du lytte til podcasten for at få svar på.

Lydspor

»Musikken er i stand til at flytte os rundt som koordinater i et gigantisk koordinatsystem«
»Musikken er i stand til at flytte os rundt som koordinater i et gigantisk koordinatsystem«

Henter…

Lyt på iTunes

Lyt på Spotify

Lyt i Politikens Podcast App

Koda

Pris på musikken

Koda er musikskabernes rettighedsorganisation. Vi bygger bro mellem dem, der bruger musikken og dem, der skaber den. Vi sætter pris på musikken – også i kroner og øre. Fordi musikken har værdi og skaber værdi. Og fordi det er vigtigt at værne om musikkens rettigheder, hvis vi vil have en Carl Nielsen og en Kim Larsen – også om 100 år.

Læs mere om Koda og Lydspor her