0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Hvad er dette?

»Hvis jeg kun skulle høre musik af kunstnere, der kan lide mig, ville der ikke være meget at lytte til«

5. august 2019
Lydspor

Inger Støjberg er ikke længere minister på Borgen, men til gengæld er hun stadig festival-dronning. I podcasten Lydspor fortæller hun, at hun bruger musik som energibooster og forbinder et misantropisk The Minds of 99-nummer med gode tider foran scenen.

Lyt her:

Lydspor

»Hvis jeg kun skulle høre musik af kunstnere, der kan lide mig, ville der ikke være meget at lytte til«
»Hvis jeg kun skulle høre musik af kunstnere, der kan lide mig, ville der ikke være meget at lytte til«

Henter…

Klik her for at lytte på iTunes

Klik her for at lytte på Spotify

Klik her for at lytte i Politikens Podcast App

Inger Støjberg kan ikke huske, hvornår hun sidst har grædt til en sang, eller om det nogensinde er sket. Det gør hun nemlig ikke ret meget, fortæller hun i podcasten Lydspor. Til gengæld kan hun godt huske, hvornår hun sidst havde det rigtig sjovt til en sang. Det havde hun i går, og nok også dagen før og dagen før det.

»Jeg hører rigtigt meget musik, både gammelt og nyt. Jeg bruger det især til at peppe mig selv op. Eksempelvis er der en bestemt sang, jeg ofte hører på repeat lige inden jeg skal ind til et vigtigt samråd eller en af de der lidt mere pinagtige ting« fortæller Ingen Støjberg, der dog ikke vil afsløre, hvilken sang, det drejer sig om.

»Det er lidt ligesom sportsfolk, der har et bestemt ritual. Når først jeg hører den her sang, så kører det«.

Alle skuffer ubærligt over tid

Mens Inger Støjberg ikke vil ud med, hvilken sang hun bruger inden samråd, så fortæller hun beredvilligt om fem sange, der har betydning for afgørende nedslagspunkter i hendes liv. En af dem, der knytter sig til gode oplevelser, er bandet The Minds of 99 og deres kæmpehit Alle skuffer over tid, på trods af de negativt ladede tekster.

»Alle skuffer over tid, og jeg vil komme til at skuffe dig«, synger frontmanden blandt andet i sangen.

»Det er lidt via en omvej, når jeg vælger den sang som noget godt. Men når jeg tænker på det gode, så tænker jeg meget på gode oplevelser, og for mig er de tæt knyttede til festival-tiden. Jeg deltager i al fald i tre festivaler i år«, siger Inger Støjberg, der medgiver, at hun er lidt af en festival-dronning.

»Jeg har studset lidt over teksten. Det lyder lidt destruktivt og trist, men på en eller anden måde er der også en afklaring over den. For alle skuffer jo hinanden over tid, og det er et spørgsmål om at få snakket ud om det«, siger hun.

Inger Støjberg understreger, at hun ikke kun taler om skuffelser i politisk sammenhæng. For nok kan politikere skuffe deres vælgere, men i forbindelse med The Minds of 99 nummeret, er det snarere de nære relationer, hun tænker på.

»Man kommer til at skuffe hinanden ubærligt, ikke fordi man vil, men fordi man går fejl af hinanden. Jeg håber, jeg er god til at få talt ud om tingene efterfølgende, hvis jeg har skuffet«.


Johnny Madsen er en modig mand

Lydspor interviewer Inger Støjberg inden Folketingsvalget, mens hun stadig er udlændinge- og integrationsminister, og interviewet foregår på hendes ministerkontor på Slotsholmen midt i København.

Ved siden af hendes skrivebord hænger der to malerier af Johnny Madsen, som de fleste nok bedst kender som musiker. Malerierne tilhører Inger Støjberg og ikke ministeriet, og hun har lovet sig selv at tage dem med hjem til privaten i Hadsund i det nordlige Jylland, hvis regeringen mister magten, og hun mister ministerposten.

»Jeg er vild med Johnny Madsen. Jeg er vild med hans musik, jeg er vild med hans kunst, og jeg er ikke mindst vild med hans personlighed. Han er modig. Han er meget modig«, siger hun.

»Det har faktisk ikke noget med hans politiske ståsted at gøre. Der er ikke mange kunstnere, der som Johnny Madsen er borgerlige, men hvis jeg kun skulle høre musik af borgerlige kunstnere eller kun høre musik af folk, der kan lide mig, så ville der ikke være meget musik, jeg kunne høre«, fortæller Inger Støjberg.

»Det er hans personlighed, det handler om, og hans måde at stå ved den, han er«.

Står ved sin musiksmag

At stå ved sig selv er også noget der kendetegner Inger Støjberg. Det gælder også ift. hendes musiksmag, der, ligesom hendes politiske holdninger, kan skille vandene.

Når den 46-årige politiker har været hjemme fra Borgen i Hadsund i weekenden, er hun ofte gået på et lokalt værtshus, der har en jukebox. Og hvis Inger Støjberg har en femmer, er der to sange, der altid kommer på - til resten af værtshusets store fortrydelse.

Lyt til Lydspor og hør hvilke to sange, det drejer sig om, og hvilken af Inger Støjbergs andre yndlingssange, der har fået chaufføren i hendes tidligere ministerbil til at true med at sætte hende af.

Lyt her:

Lydspor

»Hvis jeg kun skulle høre musik af kunstnere, der kan lide mig, ville der ikke være meget at lytte til«
»Hvis jeg kun skulle høre musik af kunstnere, der kan lide mig, ville der ikke være meget at lytte til«

Henter…

Klik her for at lytte på iTunes

Klik her for at lytte på Spotify

Klik her for at lytte i Politikens Podcast App

Koda

Pris på musikken

Koda er musikskabernes rettighedsorganisation. Vi bygger bro mellem dem, der bruger musikken og dem, der skaber den. Vi sætter pris på musikken – også i kroner og øre. Fordi musikken har værdi og skaber værdi. Og fordi det er vigtigt at værne om musikkens rettigheder, hvis vi vil have en Carl Nielsen og en Kim Larsen – også om 100 år.

Læs mere om Koda og Lydspor her