Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste

Næste:
Næste:

Deltag i debatten

For 20 år siden voldtog Tom sin kæreste Thordis. I dag kæmper Thordis og Tom for, at andre unge ikke skal opleve lignende overgreb.

Hvis vi for alvor vil bekæmpe seksuel vold, bliver vi nødt til bedre at forstå, hvorfor overgreb sker. Hvilke dynamikker, der ligger bag. Vi vil meget gerne høre jeres overvejelser og erfaringer.

Her kan du læse historien om Thordis og Tom.

Her kan du danne dig et overblik over hele debatten.

Det er svært at tale om seksuelle overgreb. Thordis og Tom har mødt stor opbakning, men også meget modstand i deres forsøg på at nuancere opfattelsen af, at voldtægtsmænd nødvendigvis er monstre.

For det meste er det kvinder, der diskuterer emnet med hinanden. Kunne der være noget at vinde ved at invitere mænd – deriblandt også krænkere – aktivt ind i debatten?

Langt de fleste gerningsmænd nægter faktisk, at de har udøvet seksuel vold. Er det, fordi de skammer sig over deres handlinger, eller fordi de simpelthen ikke ser det, de gør, som overgreb?

Og hvordan kan vi hver især bidrage til, at seksuel vold bliver stoppet?

Debatten

Debatten bliver modereret, og bidrag, der ikke følger Politikens regler for god debatskik, bliver slettet. Så: hold en god tone.

De bedste læserkommentarer vil blive fremhævet her på siden.

Hvis du har en personlig historie, du har lyst til at dele, kan du også kontakte os på overgreb@pol.dk.


  • Ældste
  • Nyeste
  • Mest anbefalede

Skriv kommentar

2000 tegn tilbage

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden