0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:

Herlige Svend: »Det er irrelevant at placere skyld, for vi kender problemet. Og problemet er mænd«

Debatten om køn ender ofte et skingert, hadefuldt og klichéfyldt sted. Sebastian Lynggaard har givet samtalen en ny form. Skarpt optrukne fronter er blødgjort med humor og søde dyr, når han som en af landets største meme-profiler prikker til mandens selvforståelse og rolle på Instagram.

FOR ABONNENTER

Lyder det lidt kryptisk? Det er i korte træk ingredienserne i et meme – et internetfænomen bestående af simple ingredienser: et billede eller en video ledsaget af en kort tekst, der ofte med humor og en vis portion indforståethed kommenterer et aktuelt emne. I dette tilfælde handler det om mænds kollektive ansvar for at dæmme op for sexisme og om deres kollektive nølen, ja måske ligefrem modstand mod at blande sig konstruktivt i debatten. Memet skal sætte spørgsmålstegn ved tendensen til, at debatter om overgreb og ligestilling affejes med, at det jo ikke er alle mænd, der voldtager eller undertrykker.

For kun 39 kr. om ugen kan du …

… læse denne artikel, få adgang til resten af politiken.dk og få avisen hjem til morgenkaffen de næste 10 lørdage.

Kom i gang nu
  • Ældste
  • Nyeste
  • Mest anbefalede

Skriv kommentar

2000 tegn tilbage

Annonce