0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Dimitar Dilkoff/Ritzau Scanpix
Foto: Dimitar Dilkoff/Ritzau Scanpix

Ukrainere ser tv i et humanitær center i byen Bakhmut, som russiske styrker forbereder indtagelsen af efter syv måneders ødelæggelseskrig.

Slaget om Bakhmut handler om mere end en sønderskudt by

Rusland gør klar til at trænge ind i den østukrainske by Bakhmut. Det har større betydning symbolsk og psykologisk end militært. Ukraines præsident har god grund til bekymring, skriver Michael Jarlner i denne internationale kommentar.

FOR ABONNENTER

Bakhmut skælver. Den østukrainske by ligger efterhånden hen som en brændende og forladt ruinhob, som russiske soldater gør klar til at indtage. Tabene har været enorme, selv om byens militære betydning er til at overse. Men Bakhmuts fald kan få stor symbolsk og psykologisk betydning.

For russisk militær og lejesoldaterne fra den brutale Wagner-gruppe vil den ventede indtagelse af byen i første omgang være en propagandasejr. Efter sidste års kæde af ydmygende nederlag vil det vise, at Rusland stadig kan vinde terræn, også selv om prisen har været enorm.

Få flere sider for kun 1 kr.

Hos Politiken giver vi plads til flere perspektiver, så du kan blive klogere på, hvad andre mener.

Prøv 30 dage for 1 kr.
  • Ældste
  • Nyeste
  • Mest anbefalede

Skriv kommentar

2000 tegn tilbage