0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:

Russiske borgere, russiske venner,

I krigens formørkede dage er I alle sagesløse ofre for Vladimir Putins fortielser og løgne. Jeres egen præsident har gjort det strafbart for den russiske presse at tale om en russisk invasion af Ukraine, selv om det selvfølgelig er sandheden. Putin betegner den ukrainske regering som nynazister, selv om det selvfølgelig er løgn.
Han har udvirket, at sandheden om krigen for jer kan lyde som en løgn. Derfor denne oplysende appel fra en fri og uafhængig avis i Danmark til den russiske befolkning. Fra ven til ven begræder vi, at Europa igen er ramt af en ødelæggende krig. At vi alle igen er ramt af krig. I krig er alle tabere, selv vinderen. Det ved både I og vi. Vi ved alle, at det russiske folk ikke er vores fjende. Det er jeres præsident.

Vi glemmer aldrig de enorme ofre og den indsats, som det sovjetiske folk bragte for at vinde Anden Verdenskrig. Uden jeres heltemod havde verden af i dag stået et helt andet sted, et meget mørkere sted. Sammen betvang I og vi en gal diktator, der forsøgte at skabe en verden i sit eget grusomme billede.

Nu er Europa igen ramt af krig, denne gang fremkaldt af jeres egen leder, der ubegrundet har kastet sig ud i en blodig krig med invasionen af Ukraine.

Med løgne og vildledning har han forsøgt at fremstille invasionen som et forsvar for Rusland og dets traditionelle værdier. Sandheden er den modsatte: Ukraine begår ikke folkedrab på hverken russere eller ukrainere. Den ukrainske regering er ikke nazister, men tværtimod folkevalgte demokrater. Og uanset hvor meget præsident Putin påstår det, har hverken Vesten eller Nato noget ønske om at angribe Rusland.

De sanktioner, der nu isolerer og forarmer Rusland, vil gøre livet svært for jer. Målet er ikke at ramme russerne, men at hjælpe Ukraine og dets folk. Vestens åbne hånd forbliver udstrakt mod øst. Også mod Rusland. Vi siger nej til præsident Putins blodige aggression. Vi siger ja til Rusland og det folk, der ikke fortjener Putin og hans morderiske og despotiske autokrati. Og som dansk avis siger vi først og fremmest ja til reel og redelig oplysning om den modbydelige krig, jeres præsident har kastet Ukraine og resten af Europa ud i.Politiken udbreder den russiske version af denne leder mest muligt via sociale medier. Politikens chefredaktør Christian Jensen afleverer tirsdag den 1. marts kl. 8.30 teksten og den trykte avis til den russiske ambassade i København. Del meget gerne også selv budskabet.

  • Ældste
  • Nyeste
  • Mest anbefalede

Skriv kommentar

2000 tegn tilbage

Læs mere: