0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Erik Petersen
Foto: Erik Petersen

Foto: Der VAR mere sne i gamle dage

Sådan ser det i hvert fald ud, når man trækker ud i den store vinterbillede-skuffe i Politikens fotoarkiv.

God vinterferie!

Alligevel.

Det kan jo godt blive godt.

Selv om det bliver gråt.

Og ikke helt som man husker det ... engang.

Jumbo fra Cirkus Benneweis overvintrer ved Hulerød i Nordsjælland. Her trækker han nødstedte bilister fri af sneen og heldige drenge rundt på kælk. 1968. Foto: Ebbe AndersenTo unge kvinder på Strøget, 1958. Foto: Erik PetersenI flyvende fart! Flyt jer! Flyt jer! Årstallet er 1978. Foto: Ebbe Andersen


Sneskulpturer på Rådhuspladsen i København omkring 1930. Foto: Holger DamgaardSkisport til hest ved Charlottenlund Travbane, 1956. Foto: Erik PetersenIsbådssejlads på Øresund i 1955. Foto: Palle JarnerSkøjteløb i Frederiksberg Have i 1956. Foto: Erik GleieKælkning bag Statens Museum for Kunst i København, 1957. Foto: Tage ChristensenKunstskøjteløb, Sønderjyllands Alle, Frederiksberg, 1954. Foto: Tage ChristensenKædeskøjtning – formentlig ved Kastellet i København. Foto: Holger DamgaardBørn leger med deres kælke omkring 1930. Foto: Tage Christensen... og kyler med sne. Foto: Tage ChristensenTil angreb. Kolde drenge, coole biler, 1963. Foto: Erik PetersenKælkning i Brønshøjparken, 1954. Foto: Palle JarnerKøbenhavnske gader, årstal ukendt. Foto: Holger DamgaardKælkekonkurrence i Ulvedalene i Jægersborg Dyrehave nord for København. Foto: Holger DamgaardTag den, makker! Foto: Holger DamgaardBørn på glidebane i Humlebæk i vinteren 1963. Foto: Ebbe AndersenNedad, nedad! Værebroparken ved Bagsværd i vinteren 1971. Foto: Knud JacobsenOg endelig ... nogle ved navn Frederik og Joachim på vinterferie i Norge i 1973. Foto: Morten Langkilde

.

Fotografierne er taget af Politikens fotografer gennem tiderne og fundet i avisens fotoarkiv.

Billedresearch: Mikkel Ferneborg

Tekst: Henriette Lind


Læs mere

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Vi holder sommerferie, men der er masser...
  Vi holder sommerferie, men der er masser...

  Henter…

  Du lytter til Politiken går på sommerferie. Vi er tilbage mandag 10. august. Men vi har masser af nye lydoplevelser til din sommerferie.

  Vi har lavet en Roskilde-special til sommeren uden festivaler - det er tre afsnit, hvor du kan høre vores musikskibenter tale om tre årtier med orange musik, de ikke kan glemme.

  Så er der også Poptillægget - det udkommer det meste af juli og bruger sommeren på sit helt eget Protesttillæg om den bevægelse mod racisme og undertrykkelse, som skyller hen over verden lige nu. Hvordan den viser sig i samfundet og kulturen, kan du høre om i fem afsnit.

  I uge 29 har vi premiere på første afsnit af serien 'Elsk mig for evigt'.

  Det er en personlig historie om angsten for at blive forladt - for, at den du elsker, holder op med at elske dig. Og hvad det kan få et menneske til at gøre.

  Og har du ikke allerede hørt den, så er der også serien om skibsbranden på Scandinavian Star, der slog 158 mennesker ihjel. Her gennemgår Politiken-journalist Lars Halskov, hvis journalistik også blev til en prisbelønnet tv-serie på DR, den tragiske historie om Skandinaviens største mordgåde.

  Til sidst kan du også  tage Politikens bedste interview, portrætter og reportager med på stranden. I Politiken Longread, som udkommer senere i juli, kan du høre avisens journalister læse nogle af deres bedste artikler op.

  Hav en smuk sommer.

  Find os både i vores egen podcast-app, Politiken Podcast, og i iTunes

 • Du lytter til Politiken

  SPECIAL: Roskilde i hjertet (3): »Det var bare så uvirkeligt at man kunne dø af at være på den plads«
  SPECIAL: Roskilde i hjertet (3): »Det var bare så uvirkeligt at man kunne dø af at være på den plads«

  Henter…

  Pernille var 16 år gammel og den eneste punker i Tommerup på Fyn, hvor hun kom fra. Det var år 2000, og hun var taget til Roskilde Festival med nogle venner for at høre musik og for at blive grebet af det store fællesskab. Fredag aften stod hun Orange Scene, klar til at høre The Cure, hendes yndlingsband, da en mand trådte frem på scenen og græd. ”People have died”, sagde han.

 • Pelle Rink/Ritzau Scanpix

  Du lytter til Politiken

  3. juli: Hvorfor undersøger medierne ikke om drab på Bornholm var racistisk?
  3. juli: Hvorfor undersøger medierne ikke om drab på Bornholm var racistisk?

  Henter…

  I sidste uge døde en 28-årig mand i Nordskoven ved Rønne. Senere samme dag anholdt de to brødre, som nu sidder fængslet. De har indrømmet, at de slog manden i skoven, men nægter et overlagt drab. Den døde mand var sort, og de to anholdte er hvide. En af dem har en video liggende på Facebook, hvor man kan se, at han har et hagekors på benet. Og ifølge politiet lagde en af dem et knæ på den dræbtes hals. Ligesom da George Floyd blev dræbt af betjente i USA.

  Alligevel tror politiet ikke, at drabet handler om race. Men kan det være rigtigt? Hvorfor tror medierne på politiet? Og har Politiken gjort det godt nok?

Forsiden