0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:

»Jo dybere man graver ned, jo mere plastik finder man. Til sidst når man ned til nogle lag, der bare består af stakke af plastikposer«

Engang var der lossepladser overalt i Danmark. Det stoppede i 1970’erne, da de åbne lossepladser blev forbudt. I dag sorterer vi vores affald i stadig flere fraktioner og arbejder på at genbruge så meget som muligt.

Men lossepladserne er stadig derude. Der findes over 3.000 af dem, og fra nogle siver der giftige stoffer ud i grundvandet.

De tidligere lossepladser er i dag oftest dækket til og forvandlet til rekreative områder eller græsning, da jorden er for forurenet til at bygge på.

Graver man et lille stykke ned, dukker de op – resterne af plastik fra dengang. Næsten unedbrydeligt. For evigt.

Låget til Flora-margarinen, Cirkel Kaffe-posen og de øvrige plastikfund er gjort af kampagnemedarbejder Martin Kjær Lange fra The Why Foundation, som arbejder med oplysning om menneskerettigheder og miljø og for tiden har fokus på plastik.

»Affaldet ligger i lag, og jo dybere man graver ned, jo mere plastik finder man. Til sidst når man ned til nogle lag, der bare består af stakke af plastikposer«, siger han.

FOR ABONNENTER


Prøv Politiken i 30 dage for kun 1 kr.

Få adgang til Politikens digitale univers, og læs artikler, lyt til podcasts og løs krydsord.

Prøv Politiken nu

Læs mere

Annonce