P

    Kokken Umut Sakarya har haft stor succes med at servere stegt flæsk og brun sovs på Guldkroen, og nu åbner han Guldgrillen i Nansensgade. Vi tegner et portræt af den fandenivoldske topkok og hans kamp for det traditionsrige krokøkken.
Foto: Andreas Haubjerg

Kokken Umut Sakarya har haft stor succes med at servere stegt flæsk og brun sovs på Guldkroen, og nu åbner han Guldgrillen i Nansensgade. Vi tegner et portræt af den fandenivoldske topkok og hans kamp for det traditionsrige krokøkken.

Umut Sakarya er dansk gastronomis nye superstar: »Det er sgu da lidt paradoksalt, at der skal en tyrker til at holde liv i den danske kromadstradition. Det smager jo så pissegodt«

Umut Sakarya blev født 350 kilometer sydøst for Istanbul, men han elsker brun sovs og flæskesteg. Den 28-årige kultkok kaldes »dansk gastronomis nye superstar«, og fredag åbner han en ny grillbar med stegt flæsk og grillkylling i det indre København.

FOR ABONNENTER

Da Dansk Folkeparti tidligere på efteråret lancerede en ny kampagne, hvor en tegnet Martin Henriksen siger: »Smid tørklædet, og meld dig ind i Danmark«, dukkede der kort tid efter en pendant op på Umut Sakaryas instagramprofil:

Få fuld adgang i 3 måneder for 299 kr

Eller prøv én måned for 1 kr.

Se tilbud

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce