0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Cake Zine
Foto: Cake Zine

Den seneste madtrend er frækkere end du forestiller dig

Nye trends, spisesteder og events dukker konstant op på madscenen. Ibyens madskribent klæder dig på.

FOR ABONNENTER

Vi er nu officielt trådt ind i højsommeren, og danskerne tonser snart forvildet rundt i landet i jagten på en solstråle og en sandbanke i gåafstand fra enten sommerhuset, campingpladsen, shelteret eller noget helt fjerde. Befinder du dig i en lignende situation og mangler input til noget at putte i skrutten, har jeg her samlet en oversigt over nogle af de spiseoplevelser ude i sommerlandet, der er værd at holde øje med.

Prøv Politiken i 30 dage for kun 1 kr.

Få adgang til Politikens digitale univers, og læs artikler, lyt til podcasts og løs krydsord.

Prøv Politiken nu

IBYEN

Tilde Døssing Tornbjerg

Kokkeelev fra toprestaurant:   »Til sidst kunne vi nærmest ikke gå, stå eller sige noget«

Jens Dresling

Kritikken hagler ned over Noma. Nu afslører udenlandske kokke fusk

Mads Nissen

»En mandlig kollega lukkede mig inde i vores kølerum og nægtede at lukke mig ud, før jeg krammede ham«

Han råber, sviner folk til og kaster med ting. Så hvorfor er alle vilde med ham?

Martin Lehmann

De plejer at blive hyldet for deres tårnhøje niveau. Nu får danske toprestauranter sønder­lemmende kritik i udlandet

Peter Hove Olesen

Læs beretninger fra 18 tjenere:   »Det er umuligt at få øjenkontakt med dem, fordi de står og kigger på mine bryster«

Tilde Døssing Tornbjerg

»En eller anden dag slår jeg dig«: Kokkeelever fortæller om den barske virkelighed

Peter Hove Olesen

Hvad gør man, hvis man kun vil spise på restauranter med ordentlige arbejdsforhold? Vi spørger en ekspert

Ditte Valente

»Hvad fanden er det for noget?«:   Er Michelin i gang med en gigantisk greenwashing?

Christian Lykking/Christian Lykking

Michelin-restaurant i København anklages for at udnytte asiatiske kokke

Tilde Døssing Tornbjerg

»Køkkenchefen glemte kokain rundtomkring i køkkenet. Hans humør svingede helt vildt, og han lavede en masse fejl, som han gav mig skylden for«

Louise Herrche Serup

Kultur­redaktøren:  Antallet af rystende vidnesbyrd stiger og en bitter bismag breder sig på madscenen

Tilde Døssing Tornbjerg

Restaurationsbranchen udnytter kokkeelever

Jacob Ehrbahn

Skriv til os:  Har du oplevet problematisk adfærd som ansat på en restaurant?

Jens Dresling

Minister om arbejdsmiljø for kokkeelever:   »Det er helt uacceptabelt«

PR, Frederik Bille Brahe

Kendt kok:   De brød ud i gråd midt i køkkenet. Så kunne jeg godt se, at jeg var nødt til at lægge kursen om

Martin Lehmann

Kendt restauratør om Horesta:   »Det er fuldstændig langt ude«

Jacob Ehrbahn

Ibyen-redaktør:  Kære restaurant­gæster og spisesteder i København. Vi har et problem, vi er nødt til at tale om

Jacob Ehrbahn

»Det her er jo helt vildt rystende«:  Sexchikane er hverdagskost for elever på landets restaurationer

Peter Hove Olesen

Tjenere er trætte af krænkende gæster:   »Man har lyst til at reagere rigtig voldsomt og stikke dem en flad«

Claus Nørregaard/POLITIKEN

Sexisme i restaurations-branchen:  Jeg var trængt op i en krog, fanget mellem seks fyre med stiv pik og ærlig talt en smule bange

Jacob Ehrbahn

Contact us:  Have you encountered inappropriate behavior in the workplace while working in a restaurant?

Jacob Ehrbahn

Dansk stjernekok:  »Det var et billede af hans pik og en besked om, at vi kunne snakke videre på hans hotelværelse. Det tror jeg ikke, så mange mandlige kokke oplever«