Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Ap/Ritzau Scanpix
Foto: Ap/Ritzau Scanpix

Fejring af den bayerske revolution. På forreste række yderst til vensre sidder daværende bayersk justitsminister Hans Frank II, med Adolf Hitler og en række generaler og ministre.

Forfatter i brutalt opgør med faderens nazistfortid: »Han var et svin. Jeg har været ekstremt vred på ham, lige siden jeg var barn«

Ingen forældre er perfekte. Alle har gjort noget, som børnene har svært ved at forstå. Men få har forældre, der var ansvarlige for at dræbe fem-seks millioner mennesker. Det har Niklas Frank. Hans far var Hans Frank, den tyske generalguvernør i Polen, der præsiderede over et af de mest brutale folkedrab i historien. Det er 80 år siden, at Tyskland invaderede Polen, og Hans Franks rædselsregime begyndte. Hvordan kommer man som barn videre fra erkendelsen af, at ens far var krigsforbryder – og hvad har Tyskland lært af nazisternes ufattelige forbrydelser under Anden Verdenskrig?

FOR ABONNENTER

Men Niklas Franks familiefotos er noget anderledes end de fleste andres. På de fleste af barndomsbillederne er der nazisymboler, der er mange billeder med SS-soldater og nazistiske leder. På mange af billederne står Niklas Franks far, Hans, selv i uniform, smilende og leende. Men det er ikke de billeder, som Niklas Frank roder kasserne igennem efter for at vise mig. Billedet, der har forputtet sig i bunden af kassen, viser hans far liggende på en briks kort efter, at han blev hængt efter Anden Verdenskrig.

Få fuld adgang om mindre end 2 minutter

De hurtigste bruger mindre end 1,3 minutter på at blive abonnent

Bliv abonnent for 1 kr

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden