Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste

Næste:
Næste:

I Sölvesborg har Sverigedemokraterne kapret magten: Borgmester Erixons flagpolitik har vakt vrede og forargelse i hele Sverige

I takt med Sverigedemokraternas fremmarch i meningsmålingerne er den lille Blekinge-kommune Sölvesborg havnet i centrum for en omfattende symboldebat om fremtiden for det borgerlige Sverige. I kommunen regerer partiets borgmester, Louise Erixon, sammen med Moderaterna og Kristdemokraterna. Før valget sagde de blankt nej til samarbejde med det førhen så uglesete parti. Nu ligner det fremtiden for den borgerlige blok. Louise Erixon bor sammen med Sverigedemokraternas leder, Jimmie Åkesson, og blev for nylig kåret som Sveriges ’mäktigaste’ kulturpolitiker.

FOR ABONNENTER

Det hører til sjældenhederne, at en lokal diskussion om en justering af et flagreglement i en mindre kommune rummer sprængkraft til at sætte ild i en national debat så engageret, at man næsten skulle tro, at nationens værdipolitiske liv stod og faldt med samme kommunes derangering af den svenske LGBTQ-bevægelses regnbueflag.

Men sådan er det gået i dette efterår med Sölvesborg kommunes plan for en ny policy för kommunens flaggning. Mærkeligt og selvfølgeligt er det på samme tid.

Få fuld adgang om mindre end 2 minutter

De hurtigste bruger mindre end 1,3 minutter på at blive abonnent

Bliv abonnent for 1 kr

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden