0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:

I Sölvesborg har Sverigedemokraterne kapret magten: Borgmester Erixons flagpolitik har vakt vrede og forargelse i hele Sverige

I takt med Sverigedemokraternas fremmarch i meningsmålingerne er den lille Blekinge-kommune Sölvesborg havnet i centrum for en omfattende symboldebat om fremtiden for det borgerlige Sverige. I kommunen regerer partiets borgmester, Louise Erixon, sammen med Moderaterna og Kristdemokraterna. Før valget sagde de blankt nej til samarbejde med det førhen så uglesete parti. Nu ligner det fremtiden for den borgerlige blok. Louise Erixon bor sammen med Sverigedemokraternas leder, Jimmie Åkesson, og blev for nylig kåret som Sveriges ’mäktigaste’ kulturpolitiker.

FOR ABONNENTER

Det hører til sjældenhederne, at en lokal diskussion om en justering af et flagreglement i en mindre kommune rummer sprængkraft til at sætte ild i en national debat så engageret, at man næsten skulle tro, at nationens værdipolitiske liv stod og faldt med samme kommunes derangering af den svenske LGBTQ-bevægelses regnbueflag.

Men sådan er det gået i dette efterår med Sölvesborg kommunes plan for en ny policy för kommunens flaggning. Mærkeligt og selvfølgeligt er det på samme tid.

Få det store overblik for 1 kr.

Prøv den fulde adgang til Politiken.dk, apps, podcast og meget mere for kun 1 kr. De hurtigste er i gang på under 34 sekunder.

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden

Artiklen er låst – Sådan kommer du videre:
Du er her
Vil du have adgang?
NEJ
JA
Vil du tillade dataindsamling?
NEJ
JA
Køb abonnement

Som abonnent kan du tilpasse hvilken data, der indsamles.

Du kan altid trække dit samtykke tilbage.

Log ind

Læs videre på to måder:

Bliv abonnent
eller

God journalistik er ikke gratis. For at kunne læse denne artikel skal du tillade at dine data bruges til statistik og marketing.

Du kan altid trække dit samtykke tilbage.