0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:

Du tror måske, du kender historien om Scandinavian Star. Men det gør du ikke.

I den nye serie ’Scandinavian Star – kampen for at få svar’ forfølger Politiken nye efterforskningsspor, og vi fortæller pårørendes og overlevendes historier, som du ikke har hørt før.

Vi afdækker myndighedernes svigt i efterforskningen af mordbranden på Scandinavian Star, der for 30 år siden kostede 159 mennesker livet.

Mordbranden er fortsat uopklaret. Du kan følge kampen for at få nye svar i Politikens podcast-dokumentarserie i Politikens podcast-app eller direkte på politiken.dk fra mandag 9. marts kl. 6.00 på pol.dk/scandinavianstar

Podcastserien er på seks afsnit. Du kan høre et nyt afsnit de næste fem mandage. Det sidste afsnit kan hentes tirsdag 7. april på 30 års dagen for mordbranden på Scandinavian Star.

Du kan også læse artikelserien i seks kapitler. PS bringer i dag første kapitel: ’Skibet skulle i drift for enhver pris. 159 mistede livet’. Læs kapitel 2 næste søndag, 15. marts.

Nordisk samarbejde

Serien om Scandinavian Star er lavet i et samarbejde med tv-dokumentarserien Scandinavian Star, der sendes på DR, NRK i Norge og TV4 i Sverige. Serien er produceret af Nordisk Film og Danish Documentary Production.

Du kan se det første afsnit på dr.dk eller på DR 1 mandag 9. marts kl. 20. I forbindelse med serien har Politiken, DR, Bergens Tidende og NRK indgået et journalistisk samarbejde.

Du kan også opleve Scandinavian Star Live. Kom med bag om historien, når Politikens journalist Lars Halskov og dokumentarinstruktør Mikala Krogh fortæller om arbejdet med Scandinavian Star serien. Her kan du også høre eksklusive lydklip fra podcastserien og klip fra tv-serien.

Arrangementet finder sted 24. marts kl. 17.00 i Pressen. Billetter kan købes her.Annonce

Mere fra os