0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Roald Als/POLITIKEN
Tegning: Roald Als/POLITIKEN

Det brutale svar kom få timer efter: Stormesteren slår hårdt ned på oprør i Frimurerordenen

Et dramatisk internt oprør er brudt ud i Den Danske Frimurerorden mod den enevældige stormester Walter Schwartz, der kritiseres for en diktatorisk ledelse – og for at have udpeget den dømte tidligere bankdirektør i den krakkede Tønder Bank som ny tilsynsmester i ordenen. Stormesteren har reageret på kritikken ved at ekskludere ledende medlemmer i ordenen. Politiken kan på baggrund af samtaler med adskillige højtstående frimurerbrødre og interne dokumenter beskrive striden, som truer ordenens fundament og værdier.

FOR ABONNENTER

Der var ikke en dagsorden, så han vidste ikke, hvad mødet handlede om. Men han kunne se af indkaldelsen, at stormesteren havde to fra Det Højeste Råd med til mødet.

»Da begyndte jeg at kunne lægge to og to sammen og sagde til mig selv: Det her drejer sig nok om, at jeg skal have en ordentlig røffel. Men jeg er 65 år og for gammel til at stå skoleret«, fortæller Johnnie La Fontaine.

Få flere sider for kun 1 kr.

Hos Politiken giver vi plads til flere perspektiver, så du kan blive klogere på, hvad andre mener.

Prøv 30 dage for 1 kr.

Annonce