0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Jesper Houborg
Foto: Jesper Houborg

Michelle Børresen, 32 år, får hjælp til at komme op om morgenen og i seng om aftenen af Odense Kommune. Resten må hun klare selv, og alene toiletbesøg tager mange af kræfterne. Et bad er hun nødt til at betale sig fra.

32-årige Michelle får to korte besøg om dagen og kan næsten ingenting selv: »Jeg drømmer om at leve et liv, der ikke er så isoleret. Jeg er fange i mit eget hjem«

Et voldsomt fald, da hun var barn, gav Michelle Børresen alvorlige skader, der blev opdaget alt for sent. Nu er hun »spærret inde« i sin lejlighed, og hvis det havde stået til kommunen, havde hun ikke været i bad siden februar.

FOR ABONNENTER

Siden februar 2020 er hjælpen fra kommunen skåret ned fra fire daglige besøg til, at et privat firma giver en hurtig morgenrutine, hvor hun bliver hjulpet i tøjet og over i kørestolen, og en aftendame, der hjælper hende i seng, men oftest kommer timer for sent til aftalte 23.30. Inden hun kan falde i søvn på den vekseltryksmadras, som sygehuset anbefalede hende mod liggesår. Men som hun efter flere ansøgninger til Odense Kommune også selv har måttet betale.

Få det store overblik for 1 kr.

Prøv den fulde adgang til Politiken.dk, apps, podcast og meget mere for kun 1 kr. De hurtigste er i gang på under 34 sekunder.

Læs mere

Læs mere

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden

Artiklen er låst – Sådan kommer du videre:
Du er her
Vil du have adgang?
NEJ
JA
Vil du tillade dataindsamling?
NEJ
JA