0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Anders Holst Pedersen
Foto: Anders Holst Pedersen

Amager første højhus ligger på Peder Lykkes Vej 61. Det stod færdigt i 1971. Men betonen i byggeriet forvitrer, og siden 2010 har der været talt om, at huset skulle rives ned. Den seneste rapport om husets tilstand viste, at forvitringen af betonen går hurtigere end forventet. Derfor fik beboerne i september besked om, at de skulle ud inden nytår.

Meldingen ramte dem som et chok: Beboerne forlader Amagers første højhus

I september fik beboerne i Amagers første højhus et chok: De skulle alle være ude af deres hjem inden nytår, meddelte boligselskabet. I mange år har det stået klart, at huset ikke overlever. Betonen forvitrer. Og de seneste undersøgelser viste, at forvitringen går hurtigere end forventet. Men højhuset på Peder Lykkes Vej 61 har været hjem for både unge og gamle og socialt sikkerhedsnet for mennesker, der lever lidt på kanten af det hele. Politiken har fulgt en række beboere sige farvel til et hjem.

FOR ABONNENTER

Stigereolens dele er skruet fra hinanden og står op ad væggen. Den røde kuffert til det mest nødvendige er fundet frem. Og de første flyttekasser er allerede fyldt op med sko, overtøj og køkkenting.

For kun 39 kr. om ugen kan du …

… læse denne artikel, få adgang til resten af politiken.dk og få avisen hjem til morgenkaffen de næste 10 lørdage.

Kom i gang nu

Annonce

Mere fra os