0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Valdemar Ren
Foto: Valdemar Ren

Eik bor i Udsigten med kig til den nye bydel Lynetteholmen. De næste 3-4 år kommer han og hans far Jesper Kragh Nielsen (på vej med cykelhjelmen) til at mærke det på antallet af lastbiler med jord på skolevejen.

Velkommen i livets hårde skole: En lind strøm af lastbiler gør vejen til skole farlig for Eik de næste tre år

Anlægsloven for Københavns ambitiøse byprojekt forventes vedtaget inden sommer. Set fra børnehøjde ligner metropolens milliarddyre knopskydning mest noget med lastbiler med jord, støj og en legeplads midt i byggerod.

FOR ABONNENTER

Lynetteholm bliver Københavns nye bydel i havet ud for Københavns Havn helt hen til Amager Strand. Et af argumenterne for den kunstige ø er at få et sted, hvor man kan dumpe jorden fra de mange byggeprojekter rundt omkring i hovedstadsområdet, nu når Nordhavn er fyldt op. Det vil sikre København mod oversvømmelse, når det stormer. Det vil også gøre det muligt at bygge boliger til 35.000 mennesker, og trafik vil kunne ledes uden om det indre København.

Læs artiklen nu, og få Politiken i 30 dage

Få adgang til hele Politikens digitale univers nu for kun 1 kr.

Læs videre nu

Annonce

For abonnenter

Annonce