0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Se den nyeste samt årtiers Megafon-målinger i grafik

Følg tilslutningen til Danmarks partier gennem valgresultater siden 1979 og Megafon-målinger siden 1998 fortalt i grafik.

»Der er kun én måling, der tæller«.

Variationer af ovenstående plejer at være standardsvaret, når politikere bliver konfronteret med meningsmålinger, der ikke altid viser det, man godt kunne tænke sig.

Få i det politiske landskab kan nok alligevel se sig helt fri for at skele til meningsmålingerne, når analyseinstitutter har ringet rundt til danskerne for at få en pejling på, hvordan Folketinget ville se ud, hvis der var valg i dag.

Hos os på Politiken er det Megafon, der står for analyserne. Dem laver de sådan cirka en gang hver anden måned, og i denne artikel har vi sat både valgresultater og alle Megafons målinger siden 1998 op i forskellige grafikker, der giver det lidt dybere overblik over partiernes udvikling gennem de seneste 20 år.

Artiklen opdateres, hver gang der kommer en ny Megafon-måling.

Senest 21. januar 2021 kl. 16.00.


Procentfordeling
Mandatfordeling
Blokfordeling
Partiudvikling (individuelt)
Partiudvikling (indbyrdes)
Partiudvikling siden 1998 (Indbyrdes)
Partiudvikling siden 1979 (indbyrdes på stemmeantal)
Noter til meningsmålinger fra Megafon

Megafon laver politiske målinger for Politiken og TV 2.

Spørgsmålet stillet til respondenterne er typisk:

»Hvilket parti ville du stemme på, hvis der var folketingsvalg i morgen?«

Antallet af respondenter ligger oftest omkring 1.000 personer.

Man skal tage højde for både den statistiske usikkerhed og potentielle fejlkilder. Megafons statistiske usikkerhed er op til +/- 3 procent for det enkelte parti.

Læs om de usikkerheder, der er forbundet med politiske målinger her.

Madsen & Magten

 • Madsen & Magten

  Madsen & Magten: Vi holder corona-pause
  Madsen & Magten: Vi holder corona-pause

  Henter…

  Madsen & Magten udkommer ikke i øjeblikket. På grund af corona-epidemien er vi så få som muligt på arbejde på Politiken. Derfor udgår vores ugemagasiner 'Bogfolk', Madsen & Magten' og 'Klimanørd'. Vi glæder os til at vende tilbage med nye udsendelser, så snart som muligt.

 • Madsen & Magten

  Madsen & Magten: Vi er gået på juleferie
  Madsen & Magten: Vi er gået på juleferie

  Henter…

  Du ønskes en glædelig jul fra Madsen & Magten. Vi er gået på juleferie, men vender tilbage i 2021 med en masse nyt, og gammelt, om dansk politik.

 • Finn Frandsen

  Madsen & Magten

  Madsen & Magten: Alle taler om Støjberg
  Madsen & Magten: Alle taler om Støjberg

  Henter…

  I dag kan du høre en hel udsendelse om Inger Støjberg og Instrukskommissionen. Det kan ikke være meget anderledes, når en af landets mest markante politikere bliver beskyldt for at bryde loven som minister og lyve for offentligheden og Folketinget. For det var i runde træk konklusionen, da Instrukskommissionen mandag afleverede sin første rapport.

  Vi lægger ud med at tale om Støjbergs risiko for at ende som anklaget i en rigsretssag.

  Hvordan endte hun der, og tør socialdemokraterne sætte hende på anklagebænken, når nu de selv er kommet til at aflive 17 millioner mink uden at have styr på paragrafferne? 

  Så laver vi en hurtig afstikker omkring Liberal Alliance, der pludselig dukkede op i nyhedsstrømmen med en melding om, at de er klar til at rejse en rigsretssag mod Inger Støjberg.

  Partiet var ellers imod overhovedet at undersøge sagen om den ulovlige instruks, så hvad foregår der i partiet – og betyder det noget for samlede billede? Det har Kristian Madsen et bud på.

  Og til sidst ser vi på Inger Støjbergs eget parti. For på en eller anden måde virkede det som om, Instrukskommissionens rapport kom bag Venstre. Og igen fik udstillet hendes formand Jakob Ellemann-Jensen som en svag leder.

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts