0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Se den nyeste samt årtiers Megafon-målinger i grafik

Følg tilslutningen til Danmarks partier gennem valgresultater siden 1979 og Megafon-målinger siden 1998 fortalt i grafik.

»Der er kun én måling, der tæller«.

Variationer af ovenstående plejer at være standardsvaret, når politikere bliver konfronteret med meningsmålinger, der ikke altid viser det, man godt kunne tænke sig.

Få i det politiske landskab kan nok alligevel se sig helt fri for at skele til meningsmålingerne, når analyseinstitutter har ringet rundt til danskerne for at få en pejling på, hvordan Folketinget ville se ud, hvis der var valg i dag.

Hos os på Politiken er det Megafon, der står for analyserne. Dem laver de sådan cirka en gang hver anden måned, og i denne artikel har vi sat både valgresultater og alle Megafons målinger siden 1998 op i forskellige grafikker, der giver det lidt dybere overblik over partiernes udvikling gennem de seneste 20 år.

Artiklen opdateres, hver gang der kommer en ny Megafon-måling.

Senest 25. februar 2021 kl. 15.30.


Procentfordeling
Mandatfordeling
Blokfordeling
Partiudvikling (individuelt)
Partiudvikling (indbyrdes)
Partiudvikling siden 1998 (Indbyrdes)
Partiudvikling siden 1979 (indbyrdes på stemmeantal)
Noter til meningsmålinger fra Megafon

Megafon laver politiske målinger for Politiken og TV 2.

Spørgsmålet stillet til respondenterne er typisk:

»Hvilket parti ville du stemme på, hvis der var folketingsvalg i morgen?«

Antallet af respondenter ligger oftest omkring 1.000 personer.

Man skal tage højde for både den statistiske usikkerhed og potentielle fejlkilder. Megafons statistiske usikkerhed er op til +/- 3 procent for det enkelte parti.

Læs om de usikkerheder, der er forbundet med politiske målinger her.

Madsen & Magten

 • Mads Nissen

  Madsen & Magten

  Madsen & Magten er tilbage: Er statsministerens vaccine-turisme lidt for smart?
  Madsen & Magten er tilbage: Er statsministerens vaccine-turisme lidt for smart?

  Henter…

  Mette Frederiksen gør sig i dag klar til noget af det, mange af os drømmer om: En flyvetur sydpå. Hun er på vej til Israel for at skaffe flere vacciner til danskerne. Turen er blevet mødt med en del kritik, og spørgsmålet er, om det er smart eller egentlig lidt for smart? Det svarer Kristian Madsen på.

  Derefter tager vi en kort afstikker, vi skal ikke længere end til Middelfart, hvor de også taler om vaccine. Og hvad det nu var for et lille hul, borgmesteren pludselig fik i armen.

  Dagens sidste skud falder passende i det danske forsvar, hvor ministeren og generalerne i et stykke tid har ligget i krig - ikke med fjenden, men med hinanden. Handler det om magt, eller forfængelighed?

 • Jens Dresling

  Madsen & Magten

  Madsen & Magten er tilbage: Om statsministerens svære toer, hendes makrelmadder og den blå borgerkrig
  Madsen & Magten er tilbage: Om statsministerens svære toer, hendes makrelmadder og den blå borgerkrig

  Henter…

  Madsen & Magten er tilbage fra coronapause - og taler stadig om corona.

  I denne udsendelse kan du høre om genåbningen af Danmark, der blev annonceret i går. For størrelse betyder noget, men ingen kan rigtigt blive enige om, hvor på skalaen vi befinder os. Til gengæld er alle enige om farven på genåbningen, den er rød, for de blå partier er ikke med. Betyder det, at oppositionen nu har fundet et svagt punkt hos Mette Frederiksen?

  Så skal vi videre med statsministeren - og hvad hun laver derhjemme. Det handler blandt andet om madvaner og rengøring, men også om politisk kommunikation, mener Kristian Madsen.

  Til sidst handler det om oppositionen, og hvem der egentligt er chef for den del af det politiske Danmark. I et lille stykke tid var det Jakob Ellemann, men nu styrtbløder Venstres vælgere, og Søren Pape er lige så stor – eller større end Ellemann. Og Pernille Vermund er faktisk tæt på. Så hvem er blå statsminister-kandidat, eller er det i virkeligheden lige meget?

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts