0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Jens Lindhe
Foto: Jens Lindhe

5 hjerter: Er det en ridderborg, en raket eller en kirke?

Fritidshjemmet Tidsmaskinen er blevet godt renoveret og har fået en tilbygning af en anden verden. Den er et strålende eksempel på, hvordan de benspænd, der ligger i bygningsarven, ofte kan være gode at bygge videre på. Også for børn.

FOR ABONNENTER

I et af villaens værelser, det såkaldte grupperum, er der skolebænke fra den tid, hvor oldefar fik slag med spanskrøret, hvis han forbrød sig mod skolens regler. I stillerummet er der mørklakerede træsenge med høje gavle. Og oppe under loftet finder man et rum fuld af gamle dukkehuse som dem, mormor legede med. Når man således er kommet indenfor og har oplevet indretningen i Fritidshjemmet Tidsmaskinen, forstår man navnet.

Den forunderlige sfo med fritidstilbud i historiske rammer ligger i forbindelse med Lergravsparkens Skole på Amager i København. Den er indrettet i en skoleinspektørvilla fra 1918. Men den var blevet for lille til behovet, og det blev undersøgt, om ikke den skulle rives ned og erstattes af nybyggeri.

Få det store overblik for 1 kr.

Prøv den fulde adgang til Politiken.dk, apps, podcast og meget mere for kun 1 kr. De hurtigste er i gang på under 34 sekunder.

Læs mere

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden

Artiklen er låst – Sådan kommer du videre:
Du er her
Vil du have adgang?
NEJ
JA
Vil du tillade dataindsamling?