0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Kontraframe
Foto: Kontraframe

Hjerterummet hedder det dobbelthøje og ovenlyste fællesrum. Strandbakkehuset tager sig også af skyggebørnene. Brødre og søstre til de syge børn og unge. I samme niveau ligger en serie af øvrige tilbud til både syge og raske børn. Bl.a. værksteder, terapirum og spabad.

Et besøg på Danmarks første nybyggede børnehospice sætter tanker i gang

I Rønde på Djursland ligger det første nybyggede børne- og ungehospice i Danmark. Et besøg sætter tanker i gang – om livet, døden, arkitektur og formålet med det hele.

FOR ABONNENTER

Danmarks første nybyggede børne- og ungehospice blev officielt indviet af kronprinsesse Mary i midten af juni efter et langt sejt træk for at skaffe den nødvendige finansiering. Strandbakkehuset, som det nye hospice hedder, er resultat af et såkaldt offentlig-privat partnerskab (OPP). Det danske sundhedssystem er presset, og en lang række specialopgaver løftes i dag af private organisationer og foreninger i samarbejde med forskellige offentlige myndigheder. Disse OPP-konstruktioner løser opgaver, som systemet ikke er gearet til, og er på den måde med til at introducere nye typer af sundhedsbyggeri. Strandbakkehuset i Rønde er et godt eksempel på, hvordan private aktører, foreninger og fonde er trådt til for at varetage en opgave, som det offentlige sundhedssystem af forskellige årsager ikke har løftet.

For kun 39 kr. om ugen kan du …

… læse denne artikel, få adgang til resten af politiken.dk og få avisen hjem til morgenkaffen de næste 10 lørdage.

Kom i gang nu