0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Ubisoft
Foto: Ubisoft

Holdet bag 'Far Cry 5' har blandt andet allieret sig med en kult-ekspert, for at fortællingen om organisationen 'Project at Edens Gate' er så troværdig som muligt.

»Det interessante ved de nye store spil er den medskyldighed, de er begyndt at skabe«

Før i tiden handlede det om at slå skurken ihjel, når du spillede computerspil. I dag skal du overveje, om du vil skåne ham. For intelligente computerspil er begyndt at placere spillerne i svære, aktuelle dilemmaer, hvor de bliver stillet til ansvar for deres handlinger. Sådan et er ’Far Cry 5’, der udkommer 27. marts. Spiludvikleren håber, at spillerne tør udfordre deres egen moral og måske lære noget, de kan tage med ud i det virkelige liv. Det gør spillene kulturelt relevante, siger spileksperter. Og måske er det i virkeligheden kunst?

FOR ABONNENTER

Mary May Fairgrave er barejer i en lille by i Montana i det nordvestlige USA. Hun er født og opvokset i Hope County, men hun er vred over, at et religiøst mindretal de seneste par måneder er begyndt at få fat i lokalbefolkningen. Det er lykkedes en karismatisk mand at få folk med i sin religiøse kult med løftet om at kunne beskytte dem mod den omverden, der synes at gå op i limningen.

Eller ved brutalt at tvinge dem med vold.

Få det store overblik for 1 kr.

Prøv den fulde adgang til Politiken.dk, apps, podcast og meget mere for kun 1 kr. De hurtigste er i gang på under 34 sekunder.

Læs mere

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Pelle Rink/Ritzau Scanpix

  Du lytter til Politiken

  3. juli: Hvorfor undersøger medierne ikke om drab på Bornholm var racistisk?
  3. juli: Hvorfor undersøger medierne ikke om drab på Bornholm var racistisk?

  Henter…

  I sidste uge døde en 28-årig mand i Nordskoven ved Rønne. Senere samme dag anholdt de to brødre, som nu sidder fængslet. De har indrømmet, at de slog manden i skoven, men nægter et overlagt drab. Den døde mand var sort, og de to anholdte er hvide. En af dem har en video liggende på Facebook, hvor man kan se, at han har et hagekors på benet. Og ifølge politiet lagde en af dem et knæ på den dræbtes hals. Ligesom da George Floyd blev dræbt af betjente i USA.

  Alligevel tror politiet ikke, at drabet handler om race. Men kan det være rigtigt? Hvorfor tror medierne på politiet? Og har Politiken gjort det godt nok?

 • Brendan Smialowski/Ritzau Scanpix

  Du lytter til Politiken

  2. juli: Jagten på hende, der skal stå ved siden af Joe Biden
  2. juli: Jagten på hende, der skal stå ved siden af Joe Biden

  Henter…

  Joe Biden er favorit til at vinde det amerikanske valg til november, og foran ham venter en lang og beskidt valgkamp. Inden for den næste måned skal han vælge sin vicepræsidentkandidat. Og den beslutning er endnu vigtigere for Biden, end den har været for andre kandidater.

 • Claus Nørregaard/POLITIKEN

  Mafiaen og andre kriminelle tjener masser af penge på matchfixing. Men i Danmark bliver man sjældent straffet når man arrangerer resultatet af en fodboldkamp, også selvom politiet har undersøgt en stribe sager. Men hvorfor sker der ikke noget, når man snyder?

Forsiden