0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Louise Herrche Serup
Foto: Louise Herrche Serup

Verdensberømt egyptolog på charmeoffensiv i Danmark: Dette museum er ingenting. På Glyptoteket er der intet, som jeg ville ønske at tage med tilbage til Egypten

Han har givet superstjernen Beyoncé et møgfald i Keopspyramiden. Han er blevet set som en af Egyptens mest magtfulde mænd. Og han har en mission. Zahi Hawass har netop været forbi Danmark på sin europæiske charmetur for at få turisterne tilbage til Egypten, men temperamentet lod sig ikke tøjle. Goodwillambassadøren, der stadig har betydelig magt, kræver egyptiske kulturgenstande returneret fra europæiske museer, men Glyptoteket har intet at frygte: »Dette museum er ingenting«, siger han.

FOR ABONNENTER


Få det store overblik for 1 kr.

Prøv den fulde adgang til Politiken.dk, apps, podcast og meget mere for kun 1 kr. De hurtigste er i gang på under 34 sekunder.

Læs mere

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden

Artiklen er låst – Sådan kommer du videre:
Du er her
Vil du have adgang?
NEJ
JA
Vil du tillade dataindsamling?
NEJ
JA
Køb abonnement

Som abonnent kan du tilpasse hvilken data, der indsamles.

Du kan altid trække dit samtykke tilbage.

Log ind

Læs videre på to måder:

Bliv abonnent
eller

God journalistik er ikke gratis. For at kunne læse denne artikel skal du tillade at dine data bruges til statistik og marketing.

Du kan altid trække dit samtykke tilbage.