Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Ole Frederiksen
Foto: Ole Frederiksen

Tæt løb. Erik Gundersen foran Hans Nielsen ved VM i Göteborg i 1984. Da Politiken sender Hans Nielsen en sms for at tjekke, om det er ham på billedet, svarer han: »Jo, men jeg synes, du skal finde et, hvor jeg er forrest :)«.

Erik Gundersen husker det sådan her: »Jeg havde nok en vis respekt for Ole, var lidt benovet, men med Hans, der var det: Du kan bare få noget skærm. Du kan få noget baghjul«

Uanset hvordan man fortæller historien, begynder den med Ole Olsen. Men den handler om tre mænd, der ville vinde. Mest af alt over hinanden. Nu kommer dokumentarfilmen ’Kongernes fald’ om Ole Olsen, Hans Nielsen og Erik Gundersen. Politiken har besøgt de tre danske verdensmestre i speedway og talt om de løb, der aldrig bliver kørt færdigt.

FOR ABONNENTER

De to mænd stod et stykke ude i vandet ved badestranden i Perth, og Ole Olsens spørgsmål havde knap sluppet hans læber, før Toby Carboni greb den unge dansker ved nakken og pressede ham ned under vandet.

Få fuld adgang om mindre end 2 minutter

De hurtigste bruger mindre end 1,3 minutter på at blive abonnent

Bliv abonnent for 1 kr

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden