0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Peter Hove Olesen
Foto: Peter Hove Olesen

Dorrit Willumsen i huset i Viby Sjælland, som Jess Ørnsbo omdannede til et raritetskabinet af 27 akvarier og et utal af kolossale og uhåndterlige møbler i diverse stilarter.

»Det har været som at leve ved siden af en vulkan«: Dorrit Willumsens mand døde for nylig, men hun har altid drømt om at leve alene

Forfatteren Dorrit Willumsen flyttede som ung på landet. Her var det bedste lyden af toget, der fortalte hende, at hun kunne komme væk igen. I sin nye roman, ’Løg trækker tårer’, fortæller forfatteren om sin hovedperson, Wendy, der har meget til fælles med forfatteren selv.

FOR ABONNENTER

I forfatterens roman lister Wendy ud ad bagdøren, og fra den lille stationsby tager hun toget til København. Her får hun ved et tilfælde adgang til en tom lejlighed, og da håndværkerne er færdige, og et yngre par flytter ind, er den diminutive Wendy allerede rykket ind i skunken.

Skjult bag den lille låge i væggen følger hun med i parrets forsøg på at få kærligheden til at lykkes. Imens drømmer hun om, hvordan hendes eget kærlighedsliv kunne have været, og måske er manden i lejligheden billedet på ham, hun drømte om engang.

79-årige Dorrit Willumsen fortæller uden tøven, at hun deler mange træk, overvejelser og drømme med sin romanperson.

Få det store overblik for 1 kr.

Prøv den fulde adgang til Politiken.dk, apps, podcast og meget mere for kun 1 kr. De hurtigste er i gang på under 34 sekunder.

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden