Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Anders Sune Berg
Foto: Anders Sune Berg

6 hjerter: De døde rører på sig i lækker udstilling på Glyptoteket

Glyptoteket har genoplivet gravfigurerne fra den ødelagte ørkenby Palmyra på en udstilling, der er lige så æstetisk indbydende og lækker, som den er afvekslende. Vi taler om mønstergyldig museumsformidling af den svære antik.

FOR ABONNENTER

For blot få år siden blev resterne af den syriske oaseby Palmyra lagt yderligere i ruiner – af terrororganisationen IS. Det er sært, at et sted skal destrueres så grundigt, for at offentligheden kan blive mindet om det. For straks efter destruktionen blev byen genvakt i avisernes spalter og Vestens bevidsthed. Nu vidste alle, hvad Palmyra var. Det var et sted, der for næsten to tusinde år strålede i historien, men som knap nok længere eksisterer.

Alligevel kan man nu genopleve byen med dens særprægede skikke og arkæologi på en sjælden udstilling på Glyptoteket. Og hvorfor sjælden? Fordi ’The Road to Palmyra’ er så udtømmende og afvekslende sat i scene, at den formår at levendegøre et overleveret materiale, der både er fremmed for vores egen tids kultur og derudover ret ensartet. Men udstillingens store styrke er, at den så smukt varierer det, der kunne være endt som den rene skulpturelle monotoni.

Få fuld adgang om mindre end 2 minutter

De hurtigste bruger mindre end 1,3 minutter på at blive abonnent

Bliv abonnent for 1 kr

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden