0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:

6 hjerter til Amager Bakke: Det er nok en af de vildeste og mest fantastiske ideer, der er fostret i 2010’ernes arkitektur

Amager Bakke er en unik blanding af vital industriel infrastruktur og en rekreativ bypark. Det er en helt ny måde at være til stede i en by på. Her taler naturen, kraftværket og vinden et fælles, voldsomt sprog.

FOR ABONNENTER

Men bakken, der på sit højeste punkt måler 85 meter over vandoverfladen, er ikke bare en fritstående fritidsfornøjelse til knap 100 millioner kroner. Den er glasuren på et meget stort og meget synligt kraftværk til 4 milliarder kroner placeret på det nordligste Amager blot 2 kilometer fra Kongens Nytorv og ganske tæt på både beboelse og den verdenskendte restaurant Noma. Dets klare skrå profil står tydeligt i bybilledet, en ny mastodont, helt uden den kassearkitektur, man er vant til fra kraftværker.

Få det store overblik for 1 kr.

Prøv den fulde adgang til Politiken.dk, apps, podcast og meget mere for kun 1 kr. De hurtigste er i gang på under 34 sekunder.

Læs mere

Læs mere

Annonce

Annonce

Podcasts

Forsiden

Artiklen er låst – Sådan kommer du videre:
Du er her
Vil du have adgang?
NEJ
JA
Vil du tillade dataindsamling?
NEJ
JA
Køb abonnement

Som abonnent kan du tilpasse hvilken data, der indsamles.

Du kan altid trække dit samtykke tilbage.