0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Martin Lehmann
Foto: Martin Lehmann

Det er ikke kun Gud, der kan være svær at finde på Niels Bohr Instituttet, når man som pensioneret professor i højenergifysik Holger Bech Nielsen er »blevet smidt ud« at sit gamle kontor og endnu ikke er rykket ind i det nye. Det er også en fysisk udfordring bare at finde et sted at gennemføre interviewet om vores besynderlige verden, som han beskriver i bogen 'Teorien om alt'.

Holger Bech Nielsen skyder stolen bagud, går op til tavlen og tager et stykke kridt, da jeg stiller det spørgsmål, jeg har glædet mig allermest til at få svar på

De gætter løs, fysikerne. Tager næsten altid fejl. Og er langtfra sikre på, hvad de egentlig ved om universet. Som i øvrigt ser ud til at være fladt. Hvis det altså overhovedet findes. Vi forsøger at forstå bare en smule af, hvad den bogaktuelle professor i højenergifysik Holger Bech Nielsen siger om den mærkelige verden, vi (måske) lever i.

FOR ABONNENTER

Hvad er solitoner, spørger jeg begavet.

Få det store overblik for 1 kr.

Prøv den fulde adgang til Politiken.dk, apps, podcast og meget mere for kun 1 kr. De hurtigste er i gang på under 34 sekunder.

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden

Artiklen er låst – Sådan kommer du videre:
Du er her
Vil du have adgang?
NEJ
JA
Vil du tillade dataindsamling?
NEJ
JA
Køb abonnement

Som abonnent kan du tilpasse hvilken data, der indsamles.

Du kan altid trække dit samtykke tilbage.