Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Mette Dreyer/POLITIKEN
Foto: Mette Dreyer/POLITIKEN

Papiravisen overlevede 10'erne trods forudsigelser om en snarlig død: Denne artikel troede du aldrig, du skulle læse

Papiravisen er i frit fald og dør i løbet af få år. Sådan lød den dystre spådom, da vi trådte ind i 2010’erne. Men meget er gået anderledes, end vi troede. På papir. Og på nettet. De danskere, som nærmest er afhængige af deres papiravis, holder mediehusene i live. Og nu synes flere også parat til at betale for netaviserne. Spørgsmålet er, om det er nok til, at vi i fremtiden også vil have en fælles debat og dermed dybest set et samfund.

FOR ABONNENTER

Det svarer nærmest til at deltage i Tour de France på en gammeldags væltepeter. Eller at betale for at trække vejret. I hvert fald som vi for ti år siden betragtede det fjerne år 2020. Papir, tryksværte og digitale abonnementer hørte nemlig ikke ligefrem til i den verden, journalister, redaktører og medieeksperter på tærsklen til 2010’erne så for sig, da vi klogede os på det, som dengang var fremtiden.

Få fuld adgang om mindre end 2 minutter

De hurtigste bruger mindre end 1,3 minutter på at blive abonnent

Bliv abonnent for 1 kr

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Eric Thayer/Ritzau Scanpix

  Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Pete Buttigieg er ung og kvik. Men kan han slå både Sanders og Trump?
  Hør podcast: Pete Buttigieg er ung og kvik. Men kan han slå både Sanders og Trump?

  Henter…

  Pete Buttigieg er en af favoritterne i kampen om at blive demokraternes præsidentkandidat. Det er gået hurtigt, for det gør det for borgmesteren fra South Bend, Indiana. Men er USA klar til at vælge en præsident, der er homoseksuel?

 • Jonathan Ernst/Ritzau Scanpix

  Trods rigsretssag og en splittet nation er Donald Trump mere populær end nogensinde før. Måske har han ligefrem haft den fedeste uge i sin tid som præsident. Så er lektien fra tre år med Trump, at han er en ny slags politiker, der bliver stærkere af det, der ville gøre andre svagere?

 • Jack Plunkett/AP/Ritzau Scanpix

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Billie Eilish giver stemme til en hel generation af følsomme unge
  Fik du hørt: Billie Eilish giver stemme til en hel generation af følsomme unge

  Henter…

  Søndag aften vandt Billie Eilish de fire største Grammy-priser - som den yngste musiker nogensinde. Den 18-årige amerikaner skriver om selvmord og om døde venner og om en verden, de voksne har efterladt i krise. Men hvem er den teenager, som kom ind fra siden og ændrede musikbranchen for altid?

Forsiden