0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Albert Gea/Ritzau Scanpix
Foto: Albert Gea/Ritzau Scanpix

Vi kalder det bøf, steg, frikadelle og krebinet. Ikke ko eller gris, som det ret beset også er. Men nogen er selvsagt døde, når der ligger kød på tallerkenen. Her sagt på en anden måde under en demonstration i Barcelona 2007 arrangeret af dyrerettighedsorganisationen AnimaNaturalis.

Kun narkomaner rangerer lavere: Derfor hader mange mennesker veganere

Vegetarer kan vi til nød leve med. Men veganere, som går hele vejen, får mange til at stejle. Så godt som alle veganere er blevet mobbet af familie og venner, men hvorfor bliver vi så tossede på de kompromisløse plantespisere?

FOR ABONNENTER

Orker du at blive belært om tallerkenens ukronede konge: Kødklumpen? Hvor den kommer fra? Og med hvilke lidelser til følge? Hvis ikke, kan du altid løfte stemningen lidt med et par lagervarer fra kødspisernes bagkatalog af veganer-vitser. Spørge: »Hvordan finder man egentlig ud af, at nogen er veganer?«. Holde halvandet sekunds pause. Og selv svare: »Bare rolig: Det skal de nok fortælle dig«.

Få det store overblik for 1 kr.

Prøv den fulde adgang til Politiken.dk, apps, podcast og meget mere for kun 1 kr. De hurtigste er i gang på under 34 sekunder.

Læs mere

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden

Artiklen er låst – Sådan kommer du videre:
Du er her
Vil du have adgang?
NEJ
JA
Vil du tillade dataindsamling?
NEJ
JA
Køb abonnement

Som abonnent kan du tilpasse hvilken data, der indsamles.

Du kan altid trække dit samtykke tilbage.

Log ind

Læs videre på to måder:

Bliv abonnent
eller

God journalistik er ikke gratis. For at kunne læse denne artikel skal du tillade at dine data bruges til statistik og marketing.

Du kan altid trække dit samtykke tilbage.