0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.
Denne artikel er delt af Mikkel Hørlyck. Som abonnent kan du frit dele artikler med familie og venner – det kræver kun, at de logger ind eller opretter en profil.

Næste:
Næste:
Mikkel Hørlyck
Foto: Mikkel Hørlyck

En masseuddøen. Ifølge filosof Esther Michelsen Kjeldahl (billedet) og kunstner Madeleine Kate McGowan er corona-virussen en påmindelse om, at vi alle er en fælles krop. At vi mennesker er knyttet til hinanden. Ligesom vi er knyttet til vores planet, der i disse år forandrer sig drastisk – arter uddør op til tusind gange hurtigere end normaltilstanden. Vi bliver nødt til at tale om klimakrisen og vores indbyrdes afhængighed, siger de. Og for dem begynder samtalen i de europæiske tog.

»Jorden er ved at trække sig væk fra os, og det kan vi mærke«: To danske aktivister har en plan for europæere midt i Jordens kollaps

Vi skal tale om klimakrisen, siger en filosof og en kunstner. Og det skal ske i rullende samtalesaloner kaldet ’Culture Rails’ gennem Europa. Kort før coronavirus lukkede alting ned, tog Politiken med dem på en tur fuld af dystre scenarier, tabuer og et overraskende møde med en håndboldfan.

FOR ABONNENTER

»Må jeg spørge dig om noget?«.

Du er der næsten

Du behøver ikke et abonnement for at læse artiklen. Det eneste, du skal gøre, er at oprette en profil, og så kan du læse videre.

Opret profil

Annonce