0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.
Denne artikel er delt af Mikkel Hørlyck. Som abonnent kan du frit dele artikler med familie og venner – det kræver kun, at de logger ind eller opretter en profil.

Næste:
Næste:
Mikkel Hørlyck
Foto: Mikkel Hørlyck

Grænserne er lukkede, ensomhed og isolation ligger over marsklandet ved Højer i disse dage.

»Det her skulle være så stort. Og så bliver det så småt. Det er forfærdelig synd for Sønderjylland«

For 100 år siden blev Sønderjylland dansk igen ved genforeningen, som skulle fejres i år. Just nu, da festen skulle kulminere, tog vi en tur langs den lukkede grænse for at lede efter festen, der blev væk. Vi mødte stor skuffelse på begge sider og nogle tyskere, som glæder sig til at besøge Danmark, når grænsen åbner igen midt i juni.

FOR ABONNENTER

På en blank og vårfrisk majdag, hvor kun gule mælkebøtter, gumlende køer og brægende får forstyrrer en idyl så lækker, at man får lyst til at skære stykker af de grønne enge i blødt bakkede fald ned mod det blå vand og placere dem på det store sønderjyske kagebord, er Dybbøl Banke smuk som et maleri i guldramme.

Du er der næsten

Du behøver ikke et abonnement for at læse artiklen. Det eneste, du skal gøre, er at oprette en profil, og så kan du læse videre.

Opret profil

Annonce