0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Kisha Bari
Foto: Kisha Bari

Da Biden blev udråbt som vinder af valget, løb Sarah Sophie Flicker ud på gaden i Brooklyn i New York, hvor hun bor, og begyndte sammen med sine børn at banke på potter og pander og skrige og juble. Og så tog hun til Columbus Circle og sang med de andre kvinder i protestkoret Resistance Revival Chorus, som i fire år – altid klædt i hvidt – har sunget protestsange mod Donald Trump.

Kvinder byggede infrastrukturen, der stoppede Trump. Nu vil de have noget igen

Med Joe Bidens sejr stemte USA Donald Trump ud af Det Hvide Hus og skrev historie med den første sorte kvinde som vicepræsident. Det var kvinder, især sorte kvinder, der med græsrodsarbejde i svingstater som Georgia ledte an i modstandsbevægelsen mod Trump. Nu vil kvinderne have noget igen for indsatsen.

FOR ABONNENTER

Med hinanden i hænderne under et gigantisk Stars and Stripes-flag lyttede mor og datter til Kamala Harris’ første ord som USA’s første sorte kvindelige vicepræsident. De to kvinder sammen er et af de syn fra den aften, jeg aldrig glemmer.

Deltag i debatten nu

Det koster kun 1 kr. at få fuld adgang til Politiken, hvor du kan læse artikler, lytte til podcasts og løse krydsord.

Læs mere

Læs mere

Annonce

Annonce