0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:

Han opfører sig stykket igennem som en snu men forurettet teenager, Hamlet. Men han er 30 år gammel, siger man. Her med pagehår og hurtig med hånden på sværdet i Rudolph Tegners udgave fra 1937.

Monument hylder svenskerne: Hvornår har vi sidst lettet på hatten mod Sverige og sagt tak for at have sådan nogle fine naboer?

I skyggen af Kronborg og Shakespeare! På sin tur rundt i landet er Mathias Kryger ankommet til Helsingør, hvor kunsten i det offentlige rum blandt andet er et teater af Hamlet-skulpturer ... af svingende kvalitet.

FOR ABONNENTER

I min tour-de-provinsbyer til kunsten i de offentlige rum er jeg ankommet til Helsingør i det øverste højre hjørne af landet. Denne hundekolde fredag til en næsten øde by. De små butikker er lukket, en færge stævner stille ud med kurs mod Helsingborg. Der er et uhyggeligt fravær af leben på havnen. Til gengæld havde jeg glemt, hvor tæt på vores gode søstre i Sverige er. Der er virkelig ikke langt fra her til der.

Prøv Politiken i 30 dage for kun 1 kr.

Få adgang til hele Politikens digitale univers, og læs artikler, lyt til podcasts og løs krydsord.

Prøv Politiken nu

Annonce

For abonnenter

Annonce