0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:

'Triton' hedder denne gud, som står på pladsen foran togstationen i Horsens. Oprindelig sprøjtede han med vand i et stort bassin. I dag står han direkte på jorden omgivet af vanddyser og i et miljø beplantet med træer.

Christian Lemmerz' skulpturer blandt gågadens butikker skal minde om global ulighed. Men så let er det ikke at skabe god kunst

Horsens er en by fuld af kunst. Og nok har byen en masse skulpturer, men det er også, som om kunsten langsomt må vige pladsen for en helt ny måde at indrette byens rum på.

FOR ABONNENTER

Så føles selv en tur til Horsens helt crazy. Og så er opdagelsesrejsemetaforen en kærkommen lejlighed til at foretage en fiks sproglig overgang til en helteskikkelse fra Horsens, Vitus Bering. En ægte opdagelsesrejsende. Den russiske tsars danske Columbus, som opdagede havet mellem Sibirien og Alaska og blandt andet fik det stykke iskolde stræde opkaldt efter sig. Og så døde han, strandet på en øde ø.

Prøv Politiken i 30 dage for kun 1 kr.

Få adgang til hele Politikens digitale univers, og læs artikler, lyt til podcasts og løs krydsord.

Prøv Politiken nu

Læs mere

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Artiklen er låst – Sådan kommer du videre:
Du er her
Vil du have adgang?