0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Maria Tuxen Hedegaard
Foto: Maria Tuxen Hedegaard

Flere steder i Tyskland som her i Flensborg kan man finde særlige parkeringspladser for kvinder. Men det handler ikke om at udstille manglende parkeringsevner. Det handler om at skabe sikre pladser tæt ved trapper og udgange, så utrygge kvinder hurtigt kan komme væk.

Når danskerne skriver ’Hej Preben’ til chefen, skriver tyskerne ’Sehr geehrter Dr. Braun’

Danskerne skjuler hierarkierne, mens tyskerne bærer magten udenpå. Tyskerne vil have masser af lys, mens danskerne skaber små rum med PH-lampe-skær. I Tyskland hører man stadig en biklang, når der tales om folkelighed, mens danskerne ikke kan få folk og fællessang nok ... I et år, hvor Tyskland står over for valg og værdidiskussioner, er vi taget til grænselandet for at gå på opdagelse i kulturforskellene. Lighederne er flest, og fordommene er mange, men der er også klare kulturforskelle, siger kilderne.

FOR ABONNENTER

Men et eksempel på, at der er forskel på dansk og tysk kultur. Ikke kun, når det gælder den tilbagevendende fortælling om løsslupne danskere og retlinede tyskere med hang til systemer – en fortælling, som vi støder på flere gange på en tur rundt i kulturforskellene omkring grænsen. Men også når det gælder økologi, hvor det progressive Danmark på flere områder halter bagud.

Prøv Politiken i 30 dage for kun 1 kr.

Få adgang til Politikens digitale univers, og læs artikler, lyt til podcasts og løs krydsord.

Prøv Politiken nu

Annonce

For abonnenter

Annonce