0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Finn Frandsen
Foto: Finn Frandsen

Da Fiston Mwanza Mujula fik invitationen til Louisiana Literature, var en af hans første reaktioner »Ah! De inviterer mig til Inger Christensens land«. For han har læst hendes poesi og oplever, at man gennem litteratur kan man opleve et lands kultur på en anden, dybere måde end som turist.

»Første gang jeg tog på ferie, sagde mine venner, at jeg var skør«

Der bliver danset en ualmindelig heftig rumba i den nye roman af Congos roste forfatter Fiston Mwanza Mujila. Dansen er terapi for Congos gadebørn, hemmelige politi, minearbejdere og andre natklubgæster, men den er mere end det, siger forfatteren.

FOR ABONNENTER

Lykken kan vende, mens du blinker, så det er med at have det festligt, mens tid er. Drik øl, og dans løs! Grib enhver chance, du kan, før en anden frarøver dig den!

Sådan lever man i ’Stodderdansen’, der foregår i en storby i Den Demokratiske Republik C0ngo, dengang landet hed Zaire og blev styret af diktatoren Mobutu. Det er en historie om korruption, vold, venskaber, udbytning og planlægning af et politisk kup, men måske vigtigst af alt: om en potent rumba.

Få flere sider for kun 1 kr.

Hos Politiken giver vi plads til flere perspektiver, så du kan blive klogere på, hvad andre mener.

Prøv 30 dage for 1 kr.

Læs mere

Annonce

Læs mere

  • Mest læste