0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:

Still fra den finske kunstner Jenna Sutelas videoværk Holobiont (2018). Værket væver det mikrokosmiske og makrokosmiske sammen, og zoomer fra det ydre rum til menneskets indre. Copyright: Jenna Sutela, “Holobiont”, 2018, video still, HD video, sound, 10’27’’, Ed. of 5, © the artist.

Prøver du at holde verden ude? Glem det!

Pandemien har gjort det ekstra tydeligt, at mennesket er tæt og skæbnesvangert filtret sammen med verden. Personerne bag den nye udstilling ’Verden er i dig’ skriver her om udstillingen med fokus på, hvordan vores kroppe er fysisk forbundne med både den helt lille og den meget store verden. Og med alle de konsekvenser, det har og fremover kan få.

FOR ABONNENTER

Han så mennesket som et mikrokosmos, der spejlede og var gennemløbet af det store makrokosmos. En dobbeltsidig sammenfiltring: mennesket i verden, verden i mennesket. I det store kulturhistoriske perspektiv blev tanken om mennesket og verden som sammenfiltret dog i den vestlige kulturkreds gradvis afløst af et andet tankesæt, der holdt menneske og verden i en vis afstand fra hinanden. Med oplysningstiden blev mennesket solidt plantet i forgrunden, med resten af verden som baggrund og ressource.

Prøv Politiken i 30 dage for kun 1 kr.

Få adgang til hele Politikens digitale univers, og læs artikler, lyt til podcasts og løs krydsord.

Prøv Politiken nu

Læs mere

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce