0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Miriam Dalsgaard
Foto: Miriam Dalsgaard

Maja Elverkilde forklarer gerne om sine natur-tanker, når man spørger hende. Men hun er ikke en, der selv begynder at prædike om sine ideer og forestillinger. Hun vil ikke belære andre og fremhæver igen og igen, at hun ikke sidder med svar, men prøver sig frem.

Pludselig syntes mændene, at hun var spændende: »Fra at have været enlig mor i Nordvest, blev jeg fra den ene dag til den anden en drømmekvinde«

Hvad gør man, når man føler, at ens blotte tilstedeværelse hærger Jorden? Maja Elverkilde forlod byen og bor i de øde svenske skove, hvor hun sætter så få spor som muligt. Hun nyder hver dag, men hendes søn på 10 gør oprør. I romanen ’Når vi rejser til Mars’ skriver hun om sit eksperiment.

FOR ABONNENTER

Modstanden er kommet fra uventet kant. Maja Elverkildes søn på 10 har råbt ad hende i frustration over, at hun lader ham vokse op under primitive kår. Hun har ellers gjort sig ualmindeligt meget umage for at skabe et liv, hvor de kan leve tæt på naturen, miljøbevidst samt med god tid og nærvær som et radikalt modsvar til stress, jag og overforbrug, der præger mange familiers liv. Det er bare aldrig noget, han har bedt om. Og nu har han fået nok. Det er for pinligt at leve så unormalt.

Det fortæller hun om, stadig med en vis overraskelse i stemmen, da Politiken besøger hende i en svensk skov.

Få flere sider for kun 1 kr.

Hos Politiken giver vi plads til flere perspektiver, så du kan blive klogere på, hvad andre mener.

Prøv 30 dage for 1 kr.

Annonce

Læs mere

  • Mest læste