0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Finn Frandsen
Foto: Finn Frandsen

De sidste frisere

Et af Europas mest pressede mindretal holder til ved Vadehavet. Deres kerneområde ligger syd for den dansk-tyske grænse. Men hvad med på vores side af grænsen? Har vi flere frisere tilbage i Danmark? En ny bog og en ny film om friserne er på vej, så vi gik på jagt i i grænselandet og fandt fire festlige herrer: En, der flager frisisk. En, der føler sig frisisk. En, der lever på frisisk. Og en, der er frisisk, men ikke helt dansk. Tag med, og følg sporet efter friserne i Danmark.

FOR ABONNENTER

Der er så meget himmelrum i dette yderste og mest forblæste hjørne af Danmark, at bilens sidespejle flintrer rundt, før de finder en position, hvor de kan fange lidt jordoverflade med grågrønne siv og græsser.

Vadehavet er grøbler og grøblerender, kog og marsk, ebbe og flod. Vadehavet er oversvømmelser og vestenvinde, der ikke har noget sted at bukke af. Og det er vadefugle med lange ben og næb, der kan rode i sandrevlerne. Og en flok bramgæs, der letter, så vingeslaget næsten kan mærkes.

Få flere sider for kun 1 kr.

Hos Politiken giver vi plads til flere perspektiver, så du kan blive klogere på, hvad andre mener.

Prøv 30 dage for 1 kr.

Annonce