0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Ellen Gossner
Foto: Ellen Gossner

Linn Ullmann er vokset op med en mor, der blev set på. Og en far der så på andre. Nu er hun 55 år. Og ved, at hun er mere beslægtet med lysten til at betragte end med lysten til at blive set på.

Hun var 16. Han var 44. Hun havde ventet på det blik i årevis

Som 16-årig tog Linn Ullmann til Paris for at mødes med en fotograf, der var 28 ældre end hende selv. På det tidspunkt havde hun i årevis gået og ventet på mandens blik. Da det landede på hende, sloges begæret med skammen. Og så for hun vild. Ligesom hovedpersonen i hendes nye roman, ’Pige, 1983’, der nuancerer debatten om #MeToo. For ifølge den norske forfatter er unge kvinder ofte andet og mere end kyske. Og mænd er ikke altid bare nogle gamle grise.

FOR ABONNENTER

Det er ikke, fordi hun ikke har forsøgt at tage et kørekort. Det har hun. Da hun som 30-årig blev skilt og blev alene med sin søn, ville det være godt at have sådan et, tænkte hun. Hun tog også lidt mere end 100 køretimer. Men dumpede sin køreprøve, allerede inden hun og den motorsagkyndige var kørt ud fra køreskolens parkeringsplads. I løbet af den følgende time dumpede hun syv gange til.

Prøv Politiken i 30 dage for kun 1 kr.

Få adgang til vores digitale univers, og læs artikler, lyt til podcasts og løs krydsord.

KAMPAGNETILBUD - SPAR 50 %
Få avisen fredag-søndag for kun 244 kr./md. i 6 måneder