0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Cryteria
Foto: Cryteria

Hals ikoniske røde øje fra ’Rumrejsen år 2001’ fra 1968. Hal er designet til at hjælpe og står for at styre rumskibet ’Discovery One’. Men den begynder at opføre sig underligt.

Denne lækkede samtale kan godt give et sug i maven en sen nattetime foran skærmen

Kan et computersystem have følelser og en sjæl? Det påstår en nu fyret Google-udvikler om det raffinerede samtalesystem LaMDA. Jeg dykker ned i hans dokumentation med skepsis – og en smule ængstelse. For hvad hvis han har ret? Jeg ved jo fra film og bøger, at selvstændige supercomputere kan ende med at udslette os.

FOR ABONNENTER

Mødet foregår i softwareudvikler Blake Lemoines lejlighed. Foruden ham selv er en journalist fra Washington Post til stede, og hun laver en lydoptagelse af deres møde til en af avisens podcasts. Man kan her høre udvikleren tænde for sin computer og vente, mens maskinen åbner en chat baseret på verdens måske mest avancerede samtalesystem. Et system, der er årsag til alt hemmelighedskræmmeriet. Og som på sin vis er mødets hovedperson.

Prøv Politiken i 30 dage for kun 1 kr.

Få adgang til Politikens digitale univers, og læs artikler, lyt til podcasts og løs krydsord.

Prøv Politiken nu

Annonce

Læs mere

Mere fra os

Annonce