0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Matt Rourke/AP
Foto: Matt Rourke/AP

Sejrstalen var skrevet og tøjet lagt frem. En hvid dragt, der skulle tjene som hilsen til suffragetterne, den tidlige kvindesags pionerer. Selv skulle Hillary Clinton træde ud under et glasloft – symbolet på, at nu var var kvinderne endelig brudt igennem en afgørende bastion – og stille sig på et stort landkort over USA og glad modtage valget. I stedet blev talen taberens, tidspunktet skudt til dagen efter valget, scenen anderledes ydmyg og dragten den grå og lilla, hun ville have båret under sit første besøg i Washington som kommende præsident.

Eksklusivt interview med en taber: Hvad skete der, Hillary? Hvorfor hader så mange amerikanere dig? Og hvorfor elsker du 'Borgen'?

Egentlig vil hun helst tale om politik. Men da Politiken møder hende i Amsterdam, vil vi hellere høre, hvordan man kommer ud af sengen, når ens livsdrøm er bristet for øjnene af en hel verden. Hvordan man overbeviser sig selv om, at det lidt, man nu kan udrette, også er umagen værd. Hillary Clintons bog ’Hvad skete der?’ er netop kommet på dansk. Vi mødte hende til en snak om, hvordan hun kunne tabe til Donald Trump, hvorfor så mange amerikanere hader hende, og hvad hun mener med, at svaret er noget, enhver kvinde med ambitioner må forholde sig til. Og så elsker hun i øvrigt tv-serien ’Borgen’.

FOR ABONNENTER

Endelig var dagen kommet. Efter alle de mange års tilløb, ydmygelser og tilbageslag. I et årti havde hun uofficielt stået forrest i køen til verdens mest magtfulde embede. I otte lange år var forløsningen blevet udskudt, da Obama overhalede indenom, men nu var der frit løb mod mål. Allerede samme aften ville USA for første gang vælge en kvinde til præsident, det berømte glasloft omsider være gennembrudt og Hillary Clinton sikret en plads i historien.

Det kunne end ikke en stenrig realitystjerne med medietække nå at forhindre.

Deltag i debatten nu

Det koster kun 1 kr. at få fuld adgang til Politiken, hvor du kan læse artikler, lytte til podcasts og løse krydsord.

Læs mere