Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:

»De læser den i high school, lærerne anbefaler den til deres elever, og de har gruppearbejde om den på universitetet. Det er som et mirakel for mig«

Han Kang har skrevet en lavmælt, voldsom roman om Sydkoreas traume fra 1980, massakren i Gwangju. I den viser hun, hvordan grusomhed og godhed synes at balancere i hver sin vægtskål, og ’Levende og døde’ er nu blevet fast pensum i skoler landet over. »Et mirakel«, siger forfatteren.

FOR ABONNENTER

Massakren i Gwangju vil til gengæld nok være en blind plet i de fleste danskeres historieviden. Men det er ikke nødvendigt at kende til de specifikke omstændigheder i den sydkoreanske storby i majdagene i 1980 for at læse romanen ’Levende og døde’, mener Han Kang. Hun vil formidle universelle sandheder ud fra det kulturelt partikulære.

Få det store overblik for 1 kr.

Prøv den fulde adgang til Politiken.dk, apps, podcast og meget mere for kun 1 kr. De hurtigste er i gang på under 34 sekunder.

Læs mere

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden