0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Rugaard Tage
Foto: Rugaard Tage

Forfatteren Vita Andersen fik udgivet sin mange små sedler med digte i samlingen 'Tryghedsnarkomanerne', der blev en af de bedst sælgende lyrikudgivelser nogensinde i Danmark.

Guld fra arkivet: En ung Vita Andersen i 1977: »Jeg egnede mig enormt dårligt til at leve, jeg som ellers var så heldig at være køn og ung«

Tag med på tidsrejse. Vita Andersen lancerede med sin debut i 1977 et ord, der straks dannede mode: ’Tryghedsnarkomaner’. I dette interview fortæller den dengang 33-årige forfatter råt for usødet om sin opvækst i en plejefamilie, om sin håbløshed som ung og om, hvordan hun satte en uopfordret jobannonce i avisen og blev tilbudt sexarbejde.

FOR ABONNENTER

Guld fra arkivet. I anledning af sommeren inviterer vi med på en tidsrejse, hvor du kan møde fem af de mest markante danske forfattere fra det 20. århundred. Læs interviews med Karen Blixen, Tove Ditlevsen, Vita Andersen, Michael Strunge og Jan Sonnergaard bragt i Politiken op til eller lige efter deres gennembrud.

Politiken.dk i 3 måneder - kun 299 kr.

Læs hele artiklen nu

Køb abonnement