0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Finn Frandsen
Foto: Finn Frandsen

Den tidligere sporvognsremise har på det seneste været under markant forvandling til et moderne bibliotek, hvor der skal satses på meget andet end bøger. Nutidens biblioteker har nemlig fået mange flere funktioner end lige bogudlån.

Nu får København et nyt stort bibliotek: De håber på 1.000 besøgende om dagen. Men målet er langtfra, at alle skal låne bøger

Er fremtidens bibliotek et kulturelt værested mere end et sted, hvor vi henter bøger? Nye tal og et helt nyt bibliotek på Nørrebro i København, der åbner på torsdag, tyder på det.

FOR ABONNENTER

Det dufter af savsmuld. 12,5 tons fyrretræsfinér er blevet savet op, og mænd med summende skruemaskiner er ved at sætte det sammen til reoler i et stort nyt bibliotek i en sporvognsremise fra 1896 på Nørrebro. Hylderne er endnu tomme, da vi er på besøg, men snart bliver de fyldt med 32.000 bøger fra bydelens gamle bibliotek, der efter mange års planlægning nu erstattes af et nyt med tidssvarende faciliteter.

Når biblioteket 1. august slår dørene op i en del af Nørrebrohallen, sker det dog i en tid, hvor danskerne låner stadig færre bøger. Igennem de seneste 10 år er antallet af udlånte fysiske materialer faldet støt, og alene fra 2015 til og med 2018 er antallet dalet med 16 procent. Det viser nye tal fra Danmark Statistik.

Prøv Politiken i 30 dage for kun 1 kr.

Få adgang til hele Politikens digitale univers, og læs artikler, lyt til podcasts og løs krydsord.

Prøv Politiken nu