Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Miriam Dalsgaard
Foto: Miriam Dalsgaard

Sara Omar er klar med opfølgeren til sin islamkritiske roman ’Dødevaskeren’: »Selv hvis de udsletter mig – sådan fysisk – så vil ordene jo stadig leve«

På en hemmelig adresse i Danmark – og bag matterede ruder – har dansk-kurdiske Sara Omar netop færdigskrevet opfølgeren til sin islamkritiske bestseller ’Dødevaskeren’. Sara Omars brutale romaner er hendes våben. For den truede forfatter vil reformere islam, så kvinder og børn får plads. Selv ser hun ’Gurli Gris’ for at »indhente barndommen«. Og betragter sig som en sjæletaler, der giver tavse og døde kvinder stemme. Sara Omar skriver fiktion. Men kun om det, hun selv har oplevet, siger hun. Og hun insisterer på stå i det slørede rum imellem fiktionens frihed og vidnesbyrdets forpligtelse.

FOR ABONNENTER

Øjnene er mørke, smilet forsigtigt. I den 33-årige forfatters danske blander en blød tone af Jylland sig med det krigshærgede Kurdistan, hun forlod som barn. Fladskærmen kører knitrende ildrød stuepejs, og hun kommenterer sin lidt spøjse tilbøjelighed, før jeg får mulighed for det.

Få fuld adgang om mindre end 2 minutter

De hurtigste bruger mindre end 1,3 minutter på at blive abonnent

Bliv abonnent for 1 kr

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden