0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Peter Hove Olesen
Foto: Peter Hove Olesen

Forfatteren tænker på tilstandene hypomani og depression som sommer og vinter. For hende er de lige så uomgængelige som årstiderne.

Forfatter Lea Marie Løppenthin: »Når man er depressiv, så er man virkelig levende. Man længes måske mod døden, men det er, fordi man kan mærke, at det er ubehageligt at leve«

I sin nye autofiktive roman, ’Sæson’, påkalder Lea Marie Løppenthin de græske guder for at beskrive noget så menneskeligt som psykisk sygdom.

FOR ABONNENTER

Hovedpersonen i ’Sæson’, den unge kvinde Frank, bliver født i Danmark, men flytter til Bangladesh med sin familie, fordi faren er diplomat. Og tilbage igen. I bogen bliver Franks historie vævet sammen med træk fra myten om Demeter – den græske høstgudinde, hvis datter, Persefone, bliver bortført til underverdenen af Hades.

Få det store overblik for 1 kr.

Prøv den fulde adgang til Politiken.dk, apps, podcast og meget mere for kun 1 kr. De hurtigste er i gang på under 34 sekunder.

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts