0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Kevin Day Photography
Foto: Kevin Day Photography

Siden hun debuterede med 'Alt det jeg aldrig fortalte dig' i 2014, har Celeste Ng brugt sin popularitet som forfatter til at tale tydeligt imod racisme og for feminisme i artikler og på sociale medier.

Forfatteren til 'Små påsatte brande': »Alle mennesker, der ikke er hvide, har noget tilfælles«

Det er nødvendigt at tale om racismen i USA. Også selv om det er svært, mener forfatteren Celeste Ng, hvis forældre kom til USA fra Hongkong. Identitet og race er et tema i både hendes seneste roman, ’Små påsatte brande’, der er aktuel som tv-serie, og i debutromanen ’Alt det jeg aldrig fortalte dig’, som nu udkommer på dansk.

FOR ABONNENTER

I bogen forsøger den hvide kvinde Marilyn og hendes kinesiske mand, James, at lade, som om deres forskellige race- og kulturbaggrund intet betyder. Men en dag bliver deres 16-årige datter, Lydia, byens eneste kinesiskudseende pige med blå øjne, fundet druknet på bunden af en flod. Selv om det ellers var hende, der var så lovende. Mens Lydias efterladte forsøger at finde ud af, hvorfor og hvordan hun er død, hvirvler fortielser og løgne op til overfladen. Pludselig virker det ikke længere at lade, som om alt er godt i det amerikanske samfund.

Læs artiklen nu, og få Politiken i 30 dage

Få adgang til hele Politikens digitale univers nu for kun 1 kr.

Læs videre nu

Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce